Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2022

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Česen 2022

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Povezava do Česen 2021 - dodala: muha

V različnih temah smo se že menili o sajenju česna za prihodnje leto.

Mislim, da si tale žlahtna rastlina zasluži svojo temo...

Jaz sem s sajenjem pričela včeraj. Posaditi sem uspela 2/3 zarodnih čebulic. S sajenjem bom nadaljevala 2., 3., 4. novembra, če bo vreme dopuščalo. Posadila pa bom za cca polovico manjšo količino kot lani, ker nimam dovolj kvalitetnega sadilnega materiala._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem tudi včeraj posadil.
5 vrst po 22 strokov.
55 strokov Garsue in 55 kraškega rdečega.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi včeraj, 3 vrste po 10 strokov. Zame ravno prav. Še kar nekaj ga bo iz "pozabljenčkov". Na vseh koncih, kjer sem v preteklih letih sejala seme, še kaj rine ven.
Andrej Banko

Muha, se pri vas bojite česna ?! Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

AB:

V malih dozah je zdravilo, v velikih pa .... smradilo. Wink Resnica pa je, da mu ne morem nameniti več prostora, bi ga zmanjkalo za druge potrebne vrtnine.
Andrej Banko

Ja, saj sem videl. Ti imaš dejansko res relativno malo prostora.
Pri meni je le-tega v izobilju in si lahko privoščim kakšno pridelano glavico več.
Tudi če prek zime kaj propade, ga ponavadi ne zmanjka vsaj do maja.
Butasto se mi zdi, da bi ga kupoval ( pa tudi ni prav poceni ), če ga lahko sam pridelam.

Ga pa ponavadi tudi kar razsipno uporabljam. V vsako omako ali čorbo 3-5 strokov, odvisno od količine.
Za ajvar npr. tako kot brbr - dvojna doza !
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

AB, no, glede česna sva si pa blizu, izgleda. Pri nas ga pojemo precej. Za čez leto ga shranim cca 6kg-7kg._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Meni nekako zdrži do konca marca. Med poletno sezono ga pridno nadomeščam s čemažem, kitajskim drobnjakom (po uporabnosti enak čemažu, le da je na voljo od spomladi do jeseni)pski in pozabljenčki. Če ga že kupim, ga od znanih pridelovalcev za novoletne darilne košarice.
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Jaz sem ga sadila prejšnjo nedeljo na Dolenjskem in tudi v Lj. Posadila sem Ptujskega jesenskega, slonjega in letošnjo pridobitev zarodne čebulice Anke. Nekaj od Muhe in nekaj od Brbr. Ptujskega sem imela dve polkilske mrežice. Posadila sem samo debele, zunanje, drobižke sem kar stresla v en jarek, če bo kaj, prav, če pa ne pa tudi prav. Nekaj ga pojemo se mladega. Česna imam zadosti svojega, mi ga ni treba kupovati. Za naprej se bom posvetila Anki, samo semenski material moram pridelati._________________Naj raste
Odgovori