Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Stročji fižol

Žlehtnoba
Prispevkov: 861
Pridružen: To Okt 10, 2017 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Uhh, fižola je letos kar precej. Čeprav je bil nizek prej kot preklar, je pa slednji pokazal svoje čare z velikimi stroki Very Happy_________________go with your instinct to live as you want
živa
Prispevkov: 2438
Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

pri nas ga je napadla rja. Drugače pa res lepo rodi. Deževno mu ugaja._________________Lp, Živa
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Prijateljica mi je dala nizek fižol Top Crop, moram reči, da je zelo okusen, brez nitk, vreden sajenja. Tudi starejši stroki, z že izoblikovanimi zrni se hitro skuhajo in ostanejo kompaktni, tako, nekako izdaten se mi zdi. Vreden sajenja, pravi, da je zelo roden.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Letos sem se opogumila in Berggold vložila v slanici - po temle receptu

Daleč najboljši način za shranjevanje fižola za kuhanje. Danes skuhana boranija je enaka, kot bi jo delala iz sveže nabranega. Nič ga nisem spirala, le vodo sem odlila. S to razliko, da je bila na mizi pol ure prej kot navadno, saj je vloženi fižol že kuhan.

Pasterizacije nisem ponavljala, je izgleda zadostovala enkratna, saj kasneje nisem opazila nobenih sprememb v kozarcih

Maslence bom še vedno vlagala po receptu, ki zahteva nekaj več kisa, ker ga pojemo v solatah.
brbr
Prispevkov: 8008
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, super.
Sem primerjala količino kisa v tem in v tistem "mojem" (2.5L vode in 1dcl kisa), ki tudi ni zelo kisel.
Za 2.5L vode iz mojega recepta bi torej potrebovala dobre 4žlice kisa, kar znaša cca 1/4dcl.

Gotovo drugo leto poskusim..._________________naredimo svet lepši
Odgovori