Laksikon, pravzaprav ne trdi, da se omaka, pripravljena s pomočjo tega mešala, ne razplasti, ampak da se razplasti veliko počasneje in omaka ostane v emulziji mnogo dalj časa._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
OMAKA IZ ČILIJEV
- Lpmami
- Prispevkov: 8592
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Včeraj sem dokončala svoj prvi tabasco. Je odličnega okusa. Celo naša hči je zadovoljna...
Temnejše stekleničke (levo) so iz samih Karolinc, svetlejše pa iz vseh sort, ki jih gojim.
![IMG-20211124-124327](https://i.ibb.co/1vpDmFJ/IMG-20211124-124327.jpg)
Stekleničk nisem nič pasterizirala. Shranila sem jih na hladno, poleg kozarcev s kisanimi čiliji._________________naredimo svet lepši
Temnejše stekleničke (levo) so iz samih Karolinc, svetlejše pa iz vseh sort, ki jih gojim.
![IMG-20211124-124327](https://i.ibb.co/1vpDmFJ/IMG-20211124-124327.jpg)
Stekleničk nisem nič pasterizirala. Shranila sem jih na hladno, poleg kozarcev s kisanimi čiliji._________________naredimo svet lepši
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Plamenka, Karolinco smo (zaenkrat) psokusili samo po kapljico vsak. Je huda, a okusna. Tabasco samo iz nje sem naredila, ker me je lani hči "ujezila" rekoč, da so vse omake iz naših čilijev samo malo bolj okusen ajvar. Pa sem si rekla: bo že videla hudiča.... Ko je včeraj odprla stekleničko in povohala, je kar odskočila, tako je zadehtelo... Potem je probala in rekla da je zelo huda, a dobra. Verjetno se s fermentacijo izgobi nekaj ostrine...
Drugi - tisti iz ostalih sort, ki sem mu dodala tudi več jabolčnega kisa, pa je ravno prav oster in tudi odličnega okusa. Ta bo šel v večjih količinah.
Kravzelj, tabasco sem nastavila lani oktobra. Vmes sem enkrat očistila belo prevleko, a se je kasneje spet nabrala. To sem odstranila šele zdaj, ko sem tabasco dokončevala.
Kakšen lonec pa imaš? Tak, poseben, za fermentiranje, ali...?_________________naredimo svet lepši
Drugi - tisti iz ostalih sort, ki sem mu dodala tudi več jabolčnega kisa, pa je ravno prav oster in tudi odličnega okusa. Ta bo šel v večjih količinah.
Kravzelj, tabasco sem nastavila lani oktobra. Vmes sem enkrat očistila belo prevleko, a se je kasneje spet nabrala. To sem odstranila šele zdaj, ko sem tabasco dokončevala.
Kakšen lonec pa imaš? Tak, poseben, za fermentiranje, ali...?_________________naredimo svet lepši
-
- Prispevkov: 759
- Pridružen: To Feb 18, 2014 1:00 am