OMAKA IZ ČILIJEV

Odgovori
Uporabniški avatar
Lpmami
Prispevkov: 8592
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Laksikon, pravzaprav ne trdi, da se omaka, pripravljena s pomočjo tega mešala, ne razplasti, ampak da se razplasti veliko počasneje in omaka ostane v emulziji mnogo dalj časa._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr
Prispevkov: 8148
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Včeraj sem dokončala svoj prvi tabasco. Je odličnega okusa. Celo naša hči je zadovoljna...

Temnejše stekleničke (levo) so iz samih Karolinc, svetlejše pa iz vseh sort, ki jih gojim.

IMG-20211124-124327

Stekleničk nisem nič pasterizirala. Shranila sem jih na hladno, poleg kozarcev s kisanimi čiliji._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9664
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Kdo pa je tako pogumen, da je Karoline?
Kravzlj
Prispevkov: 759
Pridružen: To Feb 18, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Koliko časa je fermentiralo?
Moji so zdaj ene 2 meseca v loncu.
Na vrhu se je naredila bela prevleka.

Lp_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
brbr
Prispevkov: 8148
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Plamenka, Karolinco smo (zaenkrat) psokusili samo po kapljico vsak. Je huda, a okusna. Tabasco samo iz nje sem naredila, ker me je lani hči "ujezila" rekoč, da so vse omake iz naših čilijev samo malo bolj okusen ajvar. Pa sem si rekla: bo že videla hudiča.... Ko je včeraj odprla stekleničko in povohala, je kar odskočila, tako je zadehtelo... Potem je probala in rekla da je zelo huda, a dobra. Verjetno se s fermentacijo izgobi nekaj ostrine...

Drugi - tisti iz ostalih sort, ki sem mu dodala tudi več jabolčnega kisa, pa je ravno prav oster in tudi odličnega okusa. Ta bo šel v večjih količinah.

Kravzelj, tabasco sem nastavila lani oktobra. Vmes sem enkrat očistila belo prevleko, a se je kasneje spet nabrala. To sem odstranila šele zdaj, ko sem tabasco dokončevala.

Kakšen lonec pa imaš? Tak, poseben, za fermentiranje, ali...?_________________naredimo svet lepši
Kravzlj
Prispevkov: 759
Pridružen: To Feb 18, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Kozarec za vlaganje.
Na enega sem dal vrelno veho, pa tudi če nebi Very Happy

Potem jih bom zaprl pa pospravil v klet. Sem pa samo zrezal čilije, nič miksal. niti kisa nevem če sem dal. Sol pa vodo._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
brbr
Prispevkov: 8148
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Delala sem tako, da sem na težo čilijev dodala 3% soli, vse dobro zmiksala in natlačila v kozarce. Kis sem dodala šele zdaj, po enem letu.._________________naredimo svet lepši
Odgovori