Breskve
-
No takole pa smo danes dobili opravičilo organizatorja:
Pozdravljeni,
zelo nam je žal, da breskev na dogovorjenem mestu niste mogli prevzeti. Poleg organizacijskih zapletov zaradi naše preobremenjenosti, je bil glavni razlog ta, da breskev zaradi dežja niso več pobirali, večina pa jih je, kot so nam sporočili, padla z dreves.
Samo spletnih naročil je bilo za cca 40 ton, uspeli pa smo razdeliti približno polovico. Poleg vas je tako ostalo brez breskev zelo veliko ljudi, žal pa je bila dostava že dogovorjena samo pri vas.
Kot trenutno kaže, je bil namen akcije, pomagati slovenskemu kmetu, več kot dosežen, saj je bila akcija zelo odmevna. Odločilno vlogo pri tem so s svojim izjemnim delom odigrali koordinatorji, ki so se prostovoljno javili, da poskrbijo za vsa naročila v njihovem kraju, zato vas prosimo, da Maji, vaši koordinatorki, ta naš spodrsljaj ne štejete v slabo. Naredila je namreč vse, kar je bilo v njeni moči, da bi vi breskve dobili.
Kljub temu, da ste ostali praznih rok, se vam najlepše zahvaljujemo za pomoč in se nadejamo sodelovanja tudi v bodoče.
Iskreno se vam opravičujemo za neljubi dogodek!
Lep pozdrav!
Ekipa DobraDela.si
Pozdravljeni,
zelo nam je žal, da breskev na dogovorjenem mestu niste mogli prevzeti. Poleg organizacijskih zapletov zaradi naše preobremenjenosti, je bil glavni razlog ta, da breskev zaradi dežja niso več pobirali, večina pa jih je, kot so nam sporočili, padla z dreves.
Samo spletnih naročil je bilo za cca 40 ton, uspeli pa smo razdeliti približno polovico. Poleg vas je tako ostalo brez breskev zelo veliko ljudi, žal pa je bila dostava že dogovorjena samo pri vas.
Kot trenutno kaže, je bil namen akcije, pomagati slovenskemu kmetu, več kot dosežen, saj je bila akcija zelo odmevna. Odločilno vlogo pri tem so s svojim izjemnim delom odigrali koordinatorji, ki so se prostovoljno javili, da poskrbijo za vsa naročila v njihovem kraju, zato vas prosimo, da Maji, vaši koordinatorki, ta naš spodrsljaj ne štejete v slabo. Naredila je namreč vse, kar je bilo v njeni moči, da bi vi breskve dobili.
Kljub temu, da ste ostali praznih rok, se vam najlepše zahvaljujemo za pomoč in se nadejamo sodelovanja tudi v bodoče.
Iskreno se vam opravičujemo za neljubi dogodek!
Lep pozdrav!
Ekipa DobraDela.si
-
- Kraj: Žiri-NM
Enako, sem bila v vrsti sredi avgusta, pa žal prepozna.
Za kakije se postavim v vrsto, lahko se odpeljem na Vrhniko, Logatec, Škofjo Loko. Vse mi je enako daleč.
včasih so pripeljali breskve, jih ponujali od hiše do hiše, tega že skoraj celo desetljetje ni več. Očitno se jim ne splača, čeprav so prodali poln prtljažnik (govorim za kraje, kjer niso pogoste)._________________Lp, Živa
Za kakije se postavim v vrsto, lahko se odpeljem na Vrhniko, Logatec, Škofjo Loko. Vse mi je enako daleč.
včasih so pripeljali breskve, jih ponujali od hiše do hiše, tega že skoraj celo desetljetje ni več. Očitno se jim ne splača, čeprav so prodali poln prtljažnik (govorim za kraje, kjer niso pogoste)._________________Lp, Živa
-
- Kraj: Rimske Toplice
živa je napisal/a: |
včasih so pripeljali breskve, jih ponujali od hiše do hiše, tega že skoraj celo desetljetje ni več. Očitno se jim ne splača, čeprav so prodali poln prtljažnik (govorim za kraje, kjer niso pogoste). |
Pri nas je to še običaj. Pa ne le breskve, tudi druge reči pripelje vsake 6 tednov približno en gospod iz okolice Zreč.
-
metuljc je napisal/a: | ||
Pri nas je to še običaj. Pa ne le breskve, tudi druge reči pripelje vsake 6 tednov približno en gospod iz okolice Zreč. |
Takrat ko se je vozilo.še v prtljažniku po okoliških vaseh so bili,drugačni časi.
V službah,smo bili od od 6 pa do 14 tako da si imel še pol dneva za izkoristit.
Če si imel sadovnjak z 500 breskvami in si pridelek prodal po tržni ceni,ja kar precej povečalo družinski proračun.
Sedaj za polovičarstvo niveč časa ali kmetuješ ali si cel dan v službi.
Najprej,bi se rad malo opravičil,ker sem komaj sedaj zasledil to debato.Leto katero se preveša v jesen je najbolj noro leto odkar kmetujem.Pomladi preveč dežja,poleti suša.Še nikoli nismo toliko delali.
Ker ne uporabljam pri zelenjavi herbicidov,je bilo to ena sama SOŠKA FRONTA s pleveli,pa namakanje...Sedaj se počasi umirja,to obsedno stanje.
Kot je že Optimist omenil,bi se lahko sami organizirali za dostave v bodoče.
Svoje pridelke,tržim na podoben način preko zavoda VIVA,iz revije VIVA.
Moj predlog je da jaz poskrbim za sadje in zelenjavo in jo dostavim.
Kar se tiče zbiranja naročil,urejanja... bi to prepustil kateremu od vas.
Imam izkušnje in vem kakšno sadje mora biti v zabojčku,tako po okusu kot po zdravstvenem stanju.
Nažalost veliko naših kmetov ni sposobno premika v glavi da mora biti ponujen pridelek primerno prebran in pakiran za prodajo.
Najlažje je pobrat v velike boks palete in na Fructal,žal je cena temu primerna.
Ne samo z breskvami,v DOLINI VIPAVSKI imamo tudi veliko češenj in marelic,kadar je narava prizanesljiva z vremenom je pridelek kar velik,tako
da se da izpogajat kar dobre cene._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
battagelli je napisal/a: |
[ Kot je že Optimist omenil,bi se lahko sami organizirali za dostave v bodoče. Svoje pridelke,tržim na podoben način preko zavoda VIVA,iz revije VIVA. Moj predlog je da jaz poskrbim za sadje in zelenjavo in jo dostavim. Kar se tiče zbiranja naročil,urejanja... bi to prepustil kateremu od vas. Imam izkušnje in vem kakšno sadje mora biti v zabojčku,tako po okusu kot po zdravstvenem stanju. . |
Mislim, da lahko kar v imenu vseh rečem, da je tvoja ponudba dobrodošla, saj je ponavadi največji problem ravno dostava. Vse od prvih češenj naprej pa do kakijev jeseni. Zraven pa ti gotovo dobro poznaš tudi pridelovalce in njihov način pridelave. Da so pridelki iz tvoje lastne pridelave kvalitetni, sem se pa že sama prepričala.
Kaj pa menite ostali?
-
- Kraj: Rimske Toplice
muha je napisal/a: |
Mislim, da lahko kar v imenu vseh rečem, da je tvoja ponudba dobrodošla, saj je ponavadi največji problem ravno dostava. Vse od prvih češenj naprej pa do kakijev jeseni. Zraven pa ti gotovo dobro poznaš tudi pridelovalce in njihov način pridelave. Da so pridelki iz tvoje lastne pridelave kvalitetni, sem se pa že sama prepričala. Kaj pa menite ostali? |
Tudi jaz se strinjam z vsem napisanim.