Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nizki stročji fižol Tema

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Elstar, ni prepozno, ne. Želje beležim do danes zvečer in upam, da jih tudi uresničim.

Mrfranc,
letos sem imela nekaj rastlin. Je nizek, ne rabi opore. Dokaj zgoden in rodi vso sezono.

Že nekaj sezon giojim fižol Provider. Rada bi ugotovila, ali je to ista sorta, le z drugim imenom. letos sem imela premalo primerjalnega materiala, pa še s ta je zelo slabo rastel._________________naredimo svet lepši
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ga bom imel na očeh Wink .

Drugo leto, izgleda, bom eno gredo, namenjeno plodovkam, sprostil za kakšno stročnico. To sem prakticiral dolga leta, in se šel nekak kvazi kolobar._________________mfranc
brbr

Vmesno poročilo:

Ker smo v četrtek z odhodom zamujali, se nismo ustavili v okolici Trsta, da bi kupili Temo.
Tako sem poskusila srečo v dveh drugih trgovinah v Toscani. Ena je bila kmetijska zadruga, druga pa velik center. Nikjer niso imeli Teme, ker jih oskrbujejo druge semenarske hiše, ki tržijo druge sorte...

Ampak mi se ne damo... Jutri imamo še eno pot na obalo in se bomo ustavili v Miljah pri Marinazu. Tokrat pa menda ne bom prišla domov praznih rok._________________naredimo svet lepši
Nazadnje urejal/a brbr 13 Dec 2021 14:33; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Držimo pesti - zate in za nas. Wink
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Ajmo, Brbr, gas, držimo pesti!_________________sonček je in .....
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Se ne mudi, ga še ne bomo jutri sejali Laughing
brbr

No, pa imamo Temo tudi v Gartlcu Very Happy

Misija včeraj je uspela. Seveda stvar ne more biti popolna, bi bilo preveč lepo. Ker je konec leta, novih pošiljk semen še niso dobili. Tako je seme iz letine 2019, pakirano je bilo januarja 2020. Torej je letos skrajni čas, da se ga poseje.

Kar precej časa sem cincala. ali naj ga kupim ali ne, se posvetovala z dvema Gartlčankama in se nazadnje odločila, da ga vseeno kupim. Na voljo so imeli samo kilogramsko pakiranje. Cena za kilogram znaša 13.90€.

IMG-20211215-100714

Če ga vseeno želite, ga bom raztehtala in spakirala po gornjem sezmanu._________________naredimo svet lepši
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

se strinjam
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Seveda ga vzamem.
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Jaz tudi, prosim.
Odgovori