Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Motovilec - Valerianella locusta

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Očitno ugodni pogoji - res, zemljica prav bode v oči - dobro jo oskrbuješ, prav na "nojhaus" že spominja. Imaš že dalj časa tole njivco v obdelavi?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

6 let. Pa še vedno nisem ven pobral vsega kamenja. Kar vsako leto na novo "zraste" ...
To zdaj tako lepo temno izgleda, ker je malo navlaženo.
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

AB, veliko motovilca, koliko jedcev ga bo jedlo?_________________Naj raste
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Do včeraj sem nabirala motovilec, ki sem ga posejala direktno na grede. Zdaj je tu večjih rastlinic trenutno zmanjkalo, zato sem včeraj nabrala prvo rundo motovilca vzgojenega v platojih in presajenega na vrt. Je kar velik, lep in okusen. Zadovoljna...

IMG-20220207-125356

Letos moram še malo izpoplnit to metodo vzgoje (čas sejanja, razmik pri presajanju, itd.), da bo vse skupaj optimalno._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko

Pri meni je pa čisto izmaličen, zgrbančen, zvit. Pomladin je malo lepši, Žličar in še en tretji sta pa prav grozna za pogledat.
Popoldne poslikam.
Andrej Banko

Praktično vsako leto postane tak.
Uši niso. Pršice ?!

_______
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bi moglo biti, da mu je presuho? Peščena zemlja in brez snega? Takle manjši še nima močno razpredenih korenin.

Pri nas je lep, a je vse do pred tremi dnevi počival pod snežno odejo, prekrit spodaj še s kopreno. Sem pa lani ali predlani imetal točno takega na gredici, ki je bolj izpostavljena soncu in vetru in je bila večino zime brez snega. Temeljito sem ga zalila in se je kmalu lepo obrasel.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Balkonska bera ena od)

P.S. Je bera bolj majhna, zato je pa slika večja Wink _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Nekaj rastlin v balkonskem koritu sem pustila semeniti. Zdaj vidim, da iz nekaterih socvetij že odpadajo rumenkasta semena. To pomen, da so že zrela in jih lahko poberem?
Če jih pustim, da ostanejo na povečini vlažni zemlji, bodo vzklila zdaj ali precej kasneje - kakšna stratifikacija pa to?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pberi tako, da grmičke odrežeš ob tleh, daj v papirnato vrečko, na suho, pa bo počasi pozorel in bo mnogo uporabnih semen.
Odgovori