živa je napisal/a: |
Berem o srečelovu. Stare, neuporabne zadeve so na zbirališču odpadkov (že tako je preveč navlake doma), zato ne bo narobe, če prinesem kaj, kar je bilo podarjeno, pa ne uporabljam (, to se ne dela, ampak če leži nekje, pa...). |
Živa, praviš, da je preveč navlake doma. Kako pri kom. Ta navlaka kot ji praviš ti in katero sem jaz predlagala nikakor niso bile mišljene kot smeti.
Tej "navlaki" jaz, enako kot še veliko ljudi po svetu (ne klošarji) že leta in leta imenujemo reciklaža predmetov, zbiranje, doplonjevanje bivalnih in drugih prostorov, ter nasploh okolja v katerem živimo. ta beseda, bi si upala povedati stoji ob bok besedi restavrirati a ta slednja verjemi mi je veliko dražja, včasih enormno. reciklaža pomeni znova obuditi v življenje in temu predmetu dati novo funkcijo v nekem drugem prostoru in drugem času mogoče s popolnoma dugo barvo, ali postavljena na steno, a prej je bila pritrjena za tla. pri tem pa se izkaže ustvarjalnost lastnika tega predmeta. Živa reciklaža je življenski stil in skoraj bi rekla svetovni trend. lpvoda
PS: lahko prineseš karkoli hočeš, enako tudi ostali. skozi to akcijo srečelova sem želela sprožit prav to o čem ti govoriš. hotela sem sprožit domišljijski svet in sposobnost ustvarjanja, ki je marsikje viden tudi na vrtovih.
zaključila bi s tem, da je reciklaža tudi izdelek iz marmelade ali kiselih kumaric, ker je v prvotni fazi to bil plod nečesa drugega in namenjen nečemu drugemu a naša sposobnost ustvarjanja je naredila novi izdelek za novo rabo._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)