Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Elstar, hvala - te publikacije še nisem videl in bo dobrodošla.
Juarez

Odgovor Napisal/-a Juarez »

Je kdo že nabiral cepiče? Se mi zdi, da postaja vedno toplejše te dni in bo treba pohiteti.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, jaz ravno danes nekaj odrezal. Čeprav po moje se hudo ne mudi.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Za koščičarje zadnji čas.
A ima kdo kaki sorte Fuyu in Hana Fuyu, rabim kak cep.
Juarez

Odgovor Napisal/-a Juarez »

Če ima kdo navado, da cepi direktno iz drevesa na drevo, bi bil tako prijazen in to objavil, ko bo to opravljal. Jaz bi letos to probal, vendar nisem prepričan, kdaj je pravi čas za to, da potem rezultat ne izostane.
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Juarez je napisal/a:
Jaz bi letos to probal, vendar nisem prepričan, kdaj je pravi čas za to, da potem rezultat ne izostane.

Začetek aprila.
Jasno moraš cepič vzeti z neke neugledne veje, da bo čimmanj v odpiranju brstov, ter cepiti na vejo, ki že začenja poganjati.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Vse cepim direktno iz drevesa na podlago (razen cepičev, ki jih dobim po pošti).
Cepim po občutku. Imam dosti podlag in ker cepim postopoma, se veliko cepičev prime. Kar se ne prime, cepim ponovno naslednje leto. Ko bom začel cepiti, sporočim.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

mravlja je napisal/a:
Mogoče veš za sorto podlage, sorto posredovalke...? Oporam bi se tudi sam rad izognil.

Na posredovalko (Pastorjevka, Hardijeva) se vedno cepijo sorte, ki so slabo skladne s podlago. Rast zato ni nič slabša, ampak boljša. Če je podlaga kutina, pa je normalno, da je rast šibka in v osnovi drevo potrebuje oporo (kostanjev ali akacijev kol, železno štango) celo življenjsko obdobje._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Juarez je napisal/a:
Če ima kdo navado, da cepi direktno iz drevesa na drevo, bi bil tako prijazen in to objavil, ko bo to opravljal. Jaz bi letos to probal, vendar nisem prepričan, kdaj je pravi čas za to, da potem rezultat ne izostane.

Cepil bom na podlage sejancev (hruška, češnja, kaki) direktno iz dreves in sicer nekje od sredine marca do sredine aprila - odvisno od temperatur._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Kada se uzimaju i kako se cuvaju kalem grancice.

https://youtu.be/De-Atu6QxVo
Odgovori