Brbr ,hvala ,smo se malo posodobili pa sprembe so se zgodile pri hiši_________________Najboljši prijatelj je vrt vedno tiho nikoli ti nereče žal besede.
Imajo pisane (22.59€/20kg) in črne (21.46€/20kg) sončnice.
To je Agrolitova trgovina. Danes sem govorila z njimi in pravijo, da pride dostava (odvisno od oddaljenosti) cca 3-4€.
- na spletu sem našla tudi enega zasebnega prodajalca iz okolice Ormoža, govorila z njim in pravi, da ima dve vreči pisanih sončnic cca 64kg in jih proda za 50€. Tu je problem prevoz.
- in še enega, ki pravi, da ima še nekaj pisanih in črnih, cena je 1€/kg. Tudi tukaj je potreben lasten prevoz... http://www.kmetija-zagar.si/soncnice/
brbr, če pogledam črne (ki jih imajo ptice raje) pri Vrtnarčku, so s poštnino, približno 1,20€. Enako, kot pri tebi.
Jaz bi vsekakor vzela "tvoje", ker domnevam, da bo prevoz še najmanj problematičen. Počakam pa na Vodenko, kako bo ona odgovorila. V trgovini je nekako dvojna cena. So mi ptički toliko ljubi, da bom prenesla ceno, če pride do realizacije. Bi pa vsekakor raje črne, ker so manjše in imajo vsi ptički lažje delo, pa še več jih je v 1kg. in manj jih pade izmed krempeljcev na veji na tla.....
Vidim pa, da je Kmetija Žagar meni blizu, tja bi lahko zase in za Vodenko, skočila po sončnice jaz. Počakam Vodenko.....pa vidimo, kako in kaj. Hvala za pregled tržišča.
Metuljc, kdaj bi bil prevoz iz Prekmurja, ne vem, bi morala vprašati prijatelje, kdaj gredo na Goričko, da bi mimogrede prevzeli naročeno.
Če je tebi Žagar (dovolj) blizu, bi bilo mogoče (tokrat) najmaj komplicirano, da se zmenita z Vodenko. Pa mogoče še zame vzameš kakšen semenček?
Muha, sem klicala v trgovino "Vrtiček" - ena od njihovih trgovin, mimo katere se peljem, ko grem na njivo (sem mislila, da bi spotoma jaz kupila), pa so mi rekli, da je pri njih cena za 20kg črnih 30.99€._________________naredimo svet lepši
Metuljc hvala za pripeljane sončnice. Živali so jih odlično sprejele ni nobenega izmeta._________________Najboljši prijatelj je vrt vedno tiho nikoli ti nereče žal besede.