Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,
Čebele? Pri nas, pa smo na jugu, je danes bilo -6 zjutraj, podnevi pa ostaja ves čas zelo hladno. borovnice ne kažejo še kaj veliko življenja.
Edit: se moram replicirat, borovnice so res že štartale, zato sem jih danes pri 13°C poškropil z 1% bakrom, res pa ni nobene čebele še na vidiku._________________NM
Edit: se moram replicirat, borovnice so res že štartale, zato sem jih danes pri 13°C poškropil z 1% bakrom, res pa ni nobene čebele še na vidiku._________________NM
Tak grm je na poti propada. Pokusi ugotoviti kaj je narobe. Prvo poreži vse cvetove in večkrat (4-5x) pognoji z amonsulfatom. Med gnojenji naj mine vsaj
14 dni. Ne pretiravaj s količinami. Vsakokrat največ 50- 60g. Ča se do jeseni ne popravi, grm izpuli in poglej kaj je narobe. Lahko je presuho ali premokro,
lahko so ogrci, lahko voluhar, lahko pa tudi slab substrat itd. Poročaj!
Lp Ferdo_________________Narava vse povrne!
14 dni. Ne pretiravaj s količinami. Vsakokrat največ 50- 60g. Ča se do jeseni ne popravi, grm izpuli in poglej kaj je narobe. Lahko je presuho ali premokro,
lahko so ogrci, lahko voluhar, lahko pa tudi slab substrat itd. Poročaj!
Lp Ferdo_________________Narava vse povrne!
ferdo36 je napisal/a: |
Tak grm je na poti propada. Pokusi ugotoviti kaj je narobe. Prvo poreži vse cvetove in večkrat (4-5x) pognoji z amonsulfatom. Med gnojenji naj mine vsaj 14 dni. Ne pretiravaj s količinami. Vsakokrat največ 50- 60g. Ča se do jeseni ne popravi, grm izpuli in poglej kaj je narobe. Lahko je presuho ali premokro, lahko so ogrci, lahko voluhar, lahko pa tudi slab substrat itd. Poročaj! Lp Ferdo |
Ferdo,
tudi jaz sem imel lani na dveh grmih iste težave kot Paprika. Glede na to, da bi pognojil 4-5x z AS me zanima, kdaj lahko začnem z gnojenjem?
Lp