Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,

laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

A pri vas nič ne zmrzuje ponoči? Baker ni ravno primeren, če so nočne temperature nizke, lahko pride do ožigov.
Škoda, da Championa ni za dobiti, kolikor sem dobil info ima registracijo ampak ga niso uvozili.
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

Čebele? Pri nas, pa smo na jugu, je danes bilo -6 zjutraj, podnevi pa ostaja ves čas zelo hladno. borovnice ne kažejo še kaj veliko življenja.

Edit: se moram replicirat, borovnice so res že štartale, zato sem jih danes pri 13°C poškropil z 1% bakrom, res pa ni nobene čebele še na vidiku._________________NM
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

Kako pa postopati na grmu, ki je poln cvetov in zaostaja v razvoju olistanja?
Lani maja mi je tak grm propadel .
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Tak grm je na poti propada. Pokusi ugotoviti kaj je narobe. Prvo poreži vse cvetove in večkrat (4-5x) pognoji z amonsulfatom. Med gnojenji naj mine vsaj
14 dni. Ne pretiravaj s količinami. Vsakokrat največ 50- 60g. Ča se do jeseni ne popravi, grm izpuli in poglej kaj je narobe. Lahko je presuho ali premokro,
lahko so ogrci, lahko voluhar, lahko pa tudi slab substrat itd. Poročaj!
Lp Ferdo_________________Narava vse povrne!
Nat

Odgovor Napisal/-a Nat »

Pozdravljeni borovničarji! Very Happy
Že dlje časa berem o sorti hannahs choice, ki bi naj imela čas zorenja skupaj z duke, vendar z boljšim okusom. Ima kdo kaj izkušenj z to sorto oz. ve kje bi se lahko dobila?
Hvala za odgovor,
lp
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

lpkupil sem sadike borovnic .Me pa zanima,če je sedaj pravi čas za zasaditev jih zunaj.
ferdo36

Je pravi čas!

Nat: Poljaki jo imajo v svojem izboru, jaz pa imam 3 grme, ki pa malo rodijo
v primerjavi z Duke._________________Narava vse povrne!
carot

Odgovor Napisal/-a carot »

ferdo36 je napisal/a:
Tak grm je na poti propada. Pokusi ugotoviti kaj je narobe. Prvo poreži vse cvetove in večkrat (4-5x) pognoji z amonsulfatom. Med gnojenji naj mine vsaj
14 dni. Ne pretiravaj s količinami. Vsakokrat največ 50- 60g. Ča se do jeseni ne popravi, grm izpuli in poglej kaj je narobe. Lahko je presuho ali premokro,
lahko so ogrci, lahko voluhar, lahko pa tudi slab substrat itd. Poročaj!
Lp Ferdo

Ferdo,

tudi jaz sem imel lani na dveh grmih iste težave kot Paprika. Glede na to, da bi pognojil 4-5x z AS me zanima, kdaj lahko začnem z gnojenjem?
Lp
ferdo36

Z gnojenjem začnemo okoli 15. aprila in nadaljujemo 3 - 4x na 14 - 21 dni.
po olistanju pa tudi foliarna gnojila in Protifert LWM. Po koncu junija pa
nobenega gnojenja več!_________________Narava vse povrne!
enapi

Odgovor Napisal/-a enapi »

Meni se je lani tudi en grm slabo olistal. Bil je poln cvetov, listov pa relativno malo. Plodovi so bili majhni in so odpadali. Letos sem večino vej porezal in pustil samo mlajše - stare max. 3 leta. Ko boš čas, bom pognojil z AS. Poročam rezultat.
Odgovori