Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tulipa - tulipan

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Jaz ne bi zdržala, gotovo bi jo dobila ven in posadila. Pa nimam pojma, če bi bilo to pametno.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

A veš, da sem to ravno danes naredila? Wink Eno, ostala dva tulipana sem pustila pri miru.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

No, me zanima, kako bo uspelo.
rožica
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
Plamenka

Bom poročala, če bo kaj nastalo.
Uporabniški avatar
Plamenka

Na tulipane sem medtem že pozabila, danes pa sem slučajno plela in odkrila, da je na ostanku stebla enega od treh tulipanov čebulica! Very Happy Videti je zrela. Posadila sem jo v zemljo poleg ostalih treh. Eno čebulico sem takrat posadila v lonček, a zdaj dvomim, da bo kaj z njo.

BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Morda pa bo kaj s tega. Vsekakor ima ta sorta tulipanov veliko voljo razmnoževanja. rožica
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
Plamenka

Upam! Spomladi bom poročala, če je uspelo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka: je uspelo?
Uporabniški avatar
Plamenka

Čebulico sem imela posajeno v lončku in en mali poganjek se je res prikazal, pa sem ga potem potisnila v zemljo k ostalim. Letos ne bo cvetel.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

O, super! Se pravi, da le igra isto vlogo, kot klasične čebulice.

Tole je pa moja nova pridobitev. Dobila sem jo za materinski dan, par dni nazaj sta se dva odprla, tretji je še v začetni fazi:

Double you, piše, da mu je ime - opojno diši:

Ko bo odcvetel, bo šel na vrt. Zraven ima že obilo mladičkov. Morda pa celo bo kaj iz njega, čeprav imam s posebnimi sortami slabe izkušnje. Ponavadi preminejo najkasneje v 3 letih, če ne še prej.
Odgovori