Sok, marmelada iz vinogradniških breskev
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Sok, marmelada iz vinogradniških breskev
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
ck je napisal/a: |
Nekaj me zanima. Ali po kuhanju teh vaših breskev (kompot, marmelada,..) grenkoba izgine. Jaz imam namreč Cresthaven, pri kateri včasih kakšna manjša breskev malce pogreni, vedar grenkoba po kuhanju izgine. |
muha je napisal/a: |
V moji marmeladi je ni čutiti, res pa je bilo breskev le ena tretjina. Pa tudi če bi jo čutila, mene grenkoba ne moti. |
ck je napisal/a: |
Letos sem naredil (in za zimo shranil) tudi 20 L breskovega gostega soka (prevrel) in je odličen. |
dodal: TwityPity
letos sem prvič olupila v.b. za marmelado. pride bolj "čista" grenkobe je vseeno malo čutiti a to ne moti. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice