voda-jesenska menjava na srečanju 2013

Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Zanima me; kakšna je palma?_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

voda, jasminove trobe in rumenega rmana si želim.

Praviš, da bo k jasminovi trobi pristopiti z lopato. Pomeni da potrebuješ pomoč?
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

juglans, ne ne rabim pomoč, a ne da se mi ukvarjat, če jo nobem moče. tudi seme rmana bo.

vsem lpvoda. PS: pravkar sem pripravljala rastline v lončke, ker pred srečanjem ne bo časa._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
voda

ha še drugim sem odgovorila, a ne vem kam je odgovor šel.

Marinka palma je Trachycarpus fortunei (poglej si pri moji predstavitvi-člani). v posodi jo lahko imaš tui do 10 in več let, ker ne v njej ne zraste tako visoko.

TP a imaš mejčken avtek, brez skrbi bom vzela škarje in vse kaj viri iz prtljažnika šiškam. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Če je palmica še frej bi se priporočala zanjo:)
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

voda, hvala, da si mislila na mene Smile . Plamenke so verjetno visoke? Kakršnekoli, prosim za (majhen!) kos korenin. Oko se mi je ustavilo še na pajčolanki. Če ni semena, bi kakšen sejanček prosil.

Zanimivo se mi pa zdi, da ti hojhera naredi seme. Morda meni ne, ker je vse iz iste rasline nasajeno (kloni), ker čmrljev je bilo gor kolikor hočeš. Za to seme bi še lepo prosil potem, so mi zelo všeč.

Moje lahko pogledaš v moji temi. Mislim, da ne bo kaj drugega semena, kot je tam...

Sem 5 minut nazaj rekel, da ne smem več brskat veliko po forumu do srečanja...
voda

greeny, hojhera ali ognjeni dež naredi zelo majhne cvetove na dolgih vejicah. tam ostanejo do jeseni in se, kot sem opazila ne posejejo same. oz. če se seme sasuje ne zdrži do pomladi. zato predvidevam da jo je potrebno sejati na pomlad, ali deliti staro sadiko. to je verjetno hitreje, a kaj ko kar traja nekaj časa, da se rastlina razraste. semena so mikroskopska.

pri plahtici, katera cveti drugače ni problepa, se seme samo zaseje naokoli.

za primer dam breskvolistno zvončico. opazila sem, da se sama zaseje a semena niso razsuta "kud koji mili moji", ampak na kupčku, ker je na pomlad mlada rastlina gosta, izgleda kot šopek. letos sem prvič spravljala njena semena in kaj ugotovim, da vsak mešiček (skozi glavno odprtino gredo zelo težko semena ven-moraš prav mečkati) z veliko semen ima enakomerno ob straneh 4 majhne luknjice. zaključek ko mešiček pade na zemljo vedno pade na eno od luknjic in se semena usujejo. čudovita zadeva, garantiran uspeh, noro kako v naravi vsak zakaj ima trdni zato. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
voda

za vse bo dovolj palmic in šlajerja.

vinogradniške breskve, šlajerji, palmice rastejo več njih v isti posodi in bom posode prinesla na srečanju, zaradi tega vas prosim, da si prinesete posodo z malo zemlje v katero boste shranili rastlinice.

torej če imate posodico dobite rastlinico oz rastlinice. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Sem pogledala palmo in se priporočam za kakšno, ki bo viška._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Voda jaz bi prosila eno vrtnico The Fairy in eno vinogradniško breskev.lp
Odgovori

Vrni se na “Izmenjava semen in rastlin”