Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki
GrGr je napisal/a: |
Danes sem opazil, da je kaki odvrgel praktično vse plodove (plodiče?) :( Res čudno, ker se mi je zdelo, da so letos na Dolenjskem idealni pogoji za vse. No, tudi za sibirske borovnice očitno niso, a teh se bom vsaj malo nazobal... |
Tudi pri meni, kljub zalivanju. Ne vem, v štartu je bil poln in sem upal na veliko pridelka, zalival sem ga, škropil par krat tudi z algami in protifertom, ker sem tak ves sadovnjak škropil zaradi poškodb plodičev od toče. Ni mi jasno, da eni pišejo zaradi stresa od vročine, ja kaj pa potem na južnem delu, kjer je še huje? Edino, če ne prenese hitrih sprememb mrzlo-vroče, ker to je pri nas problem, ker pride na hitro vročina in tudi obratno, hop temperature dol.
-
- Kraj: Domžale
imam 10 plodov, ki so preživeli vse: tri toče, vsa neurja junija, 14 dnevna obdobja pri 38°C brez padavin, veter... Kakšni pa bodo pa ne vem, veliki najbrž ravno ne, sorta pa je Tipo, sadika stara 4 leta. zalivam jih ne, saj je prepoved zalivanja že mesec dni, deževnica gre plodovkam._________________NM
Kakiji so se začeli barvati. Kljub suši in z nekaj zalivanja imamo letos največ plodov do sedaj. Res pa prej dve leti zaradi pozeb ni bilo skoraj nič.
Škoda, da še niso lepo obarvani, da bi šli na kakšno razstavo, recimo forumsko jesensko srečanje - http://forum.gartlc.si/gartlc-about5818.html
Škoda, da še niso lepo obarvani, da bi šli na kakšno razstavo, recimo forumsko jesensko srečanje - http://forum.gartlc.si/gartlc-about5818.html
-
- Kraj: Domžale