Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jablana - Malus domestica
metuljc je napisal/a: |
Ja, mravlja, imam eno drevesce doma. |
Vem, sva že enkrat ... .
Prav po tvojem nasvetu tudi meni raste eno malo doma.
Sem ga pa uspel tudi ukoreniniti z zračnim grobanjem, raste počasi, verjetno bi mu moral konec zime nameniti večji lonec.
Zna se zgoditi, da bom moral izbirati prav med njim in beličnikom - "i kam bi del...?"
-
- Kraj: Domžale
Tole z optimalnim časom obiranja jabolk mi še vedno dela težave.
Rad bi obral ob primerni tehnološki zrelosti, zaradi čimboljšega skladiščenja.
Letos je pa še malo bolj čudno vse skupaj.
Največja uganka mi ananasova reneta, za katero povsod najdem podatke, da zori na začetku oktobra.
Ampak pri meni popolnoma zdravi plodovi padajo dol že en teden. Tudi barva je večinoma šla iz citronaste v temno rumeno.
Najbrž bim v torek ali sredo kar obral. Bolje kot da sami padajo na tla.
Medtem pri Zlati parmeni, ki naj bi zorela v začetku septembra še vedno čakam pravo barvo: oranžno-rdeče priže.
Merkur me heca, škrobni test pokaže vsaj 7 in več, ampak polovica plodov še nima ( dovolj ) rdeče barve.
Sumim, da manjkajo hladne noči ...
Edino Topaz in Sirius bosta verjetno optimalna - za obrat v sredini septembra.
Takrat bom po vsej verjetnosti obral še Rdeči boskop.
Rad bi obral ob primerni tehnološki zrelosti, zaradi čimboljšega skladiščenja.
Letos je pa še malo bolj čudno vse skupaj.
Največja uganka mi ananasova reneta, za katero povsod najdem podatke, da zori na začetku oktobra.
Ampak pri meni popolnoma zdravi plodovi padajo dol že en teden. Tudi barva je večinoma šla iz citronaste v temno rumeno.
Najbrž bim v torek ali sredo kar obral. Bolje kot da sami padajo na tla.
Medtem pri Zlati parmeni, ki naj bi zorela v začetku septembra še vedno čakam pravo barvo: oranžno-rdeče priže.
Merkur me heca, škrobni test pokaže vsaj 7 in več, ampak polovica plodov še nima ( dovolj ) rdeče barve.
Sumim, da manjkajo hladne noči ...
Edino Topaz in Sirius bosta verjetno optimalna - za obrat v sredini septembra.
Takrat bom po vsej verjetnosti obral še Rdeči boskop.
-
- Kraj: Domžale