Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Električni grelnik, 27 litrov, Kochstar WarmMaster

crtj-admin
Site Admin

Električni grelnik, 27 litrov, Kochstar WarmMaster

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Odgovor Napisal/-a pika99 »

Malo uporabljan, brezhiben, nemški proizvajalec.

Grelnik lahko uporabljate tudi v gospodinjstvu, kadar npr. kuhate večjo količino marmelade / ajvarja ali ko segrevate npr. jabolčni sok za shranjevanje. Lepo drži točno tako temperaturo, kot jo nastavite.

Cena po dogovoru.

Fotka na bolhi: https://www.bolha.com/grelniki-vode-mali-gospodinjski-aparati/grelnik-kochstar-warmaster-27litrov-oglas-9678353
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Paterizator bi mu lahko rekli. Imam podobnega in je zelo uporaben.
Prav te dni mojega čaka delo, breskov kompot bo, pa kasneje paradižnikovi shranki .....in še kaj.

Uporaben na žurkah ali še kje, nudi vročo pijačo.
pika99

Metuljc, hvala za tvoj komentar.
Res je vse, kar pišeš - preverjeno.
Upam, da najde novega lastnika in mi sprazni omaro Very Happy.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

A marmelado se kuha kar direktno v njem? Kaj pa paradižnikova mezga ? Se ga da uporabljati kot pasterizator za kozarce in tudi za direktno kuhanje?

Če je tako, bi mi prišel kar prav. Pri mojem starem velikem EMO loncu se masa na dnu rada prijema. Še posebej, ker sega daleč čez gorilnik in je na sredi pač močna vročina.
pika99

Muha, evo me - za marmelado ti ne morem nič rečt, jaz sem ga uporabljala za:
- gretje vode, če smo se zbrali večja družba, in si je vsak potem dal v lonček izbran čaj ali pač karkoli, kar se lepo stopi v vroči vodi
- segrevanje jabolčnega soka pred ustekleničenjem
- kuhanje paradižnikove mezge
- ene dvakrat breskov kompot, ko je bilo ogromno breskev
- mogoče še kaj, pa se sedajle ne spomnim

Pri teh akcijah ni bilo potrebno daljše kuhanje in je bilo potem tudi čiščenje relativno enostavno. Za marmelado pa traja dlje, da se scmari, tako da nimam pojma - mogoče ima metuljc (ali pa kakšen drug član) kakšno izkušnjo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Saj tole mi zadostuje. Da si kuhala paradižnikovo mezgo. Tisti shranki, ki jih jaz kuham, se tudi kuhajo krajši čas. In sem in tja rabim pasterizator.

Več na ZS.
metuljc

Muha, ne bo ti žal.
Še ena velika prednost. Postaviš ga lahko kamorkoli, zunaj da ne greješ hiše, recimo.
Moj ima spodaj pipico, kar je zelo praktično. Da o časovniku in termostatu ne govorim.
pika99

točno tako - postaviš ga zunaj, če je vtičnica predaleč, potegneš podaljšek.

Pipica je, pa termostat tudi, je pa res, da sem in kompot in mezgo jemala odzgoraj z zajemalko, za vročo vodo / čaj je pa super, da je pipica. tudi za kuhano vino, edino ga nikoli nismo delali v taki količini Smile

časovnik? Metuljc, kakšen časovnik? Mislim, da ga moj nima.
metuljc

Nastavis, koliko časa greje, al je pa tako, da po doseženi temperaturi začne piskati. Najbrž bo slednje, ga že eno leto nisem uporabljala.
Kompot pa jaz pasteriziram v kozarčkih, pipica je fajn zato, ker vodo elegantno spraviš iz njega.
Odgovori