tjesih - Moj samostanski vrt

dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

čudovit!
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Krasno Tjesih, kakšno dušo ima tvoj vrt. Zelo lepo. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

tjesih je napisal/a:
Vrt ... imenujem tako, ker je z vseh strani obzidan.

Tvoj vrt je ne samo lep, ampak mi tudi budi spomine na daljši obisk pri prijateljici v Angliji, ki je skupaj z možem navdušena vrtnarica. Vodila sta me tudi po drugih vrtovih, ki so bili odprti za ogled, in tudi na kakšno grajsko ozemlje. Tam sem prvič videla nekaj podobnega, kar ti imenuješ samostanski vrt, oni pa "walled garden", torej vrt za zidom ali obzidan vrt. Tam je zid visok vsaj 4 metre, raje pet, tako visok pa je zato, da - v nekoč hladni, deževni in megleni Angliji - ustvari otoček toplejše klime. In potem so tam graščaki gojili vse sorte zahtevne toploljubne rastline in se pred gosti na svojih pojedinah bahali s pridelki._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Hvala za komentarje.
Pri nas je zid visok samo okrog 2m, a vseeno blaži mrzle zimske vetrove, ki se podijo, da okrog vogalov resnično žvižga. A, ko je vroče povsod, je tudi pri nas. Morda je malo manj sopare, ker so okrog gozdovi in polja. Lepo je tukaj na Notranjskem.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

tjesih živio, šele sedaj sem videla tvoj vrt in mi je zelo všeč. portal, nekaj prelepega in mislim, da si dala pravšnje ime svojemu vrtu. tvoj vrt znova potrjuje moje prepričanje, da so vrednote ne glede kdaj nastanejo večne. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

Tjesih, bravo prvo mesto_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
lana

Odgovor Napisal/-a lana »

Lepo imaš!
tjesih

Oktober nas je že dodobra namočil.

notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Uf,tvoj vrt je še vedno v lepih barvah.

Pri nas je veliko žal pobrala slana._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
tjesih

Pri nas slane k sreči še ni bilo. Morda jo je zaustavil tudi zid. Vse še raste, danes sem nabrala še papriko in stročji fižol.
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”