Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,
Sem v fazi kupovanja NPK gnojila za borovnice (za založno gnojenje) in na forumu sem zasledil, da se priporoča nekaj takšnega NPK 6-12-22S +2MgO+21SO3.
Kaže bolj tako, da bo to gnojilo zelo težko dobiti (sploh pa samo kako vrečo ali dve), tako da iščem nekaj podobnega - in cenovno še nekako sprejemljivega.
Še najbližje razmerju NPK kot ga ima zgornje gnojilo, je vrtnarček:
https://www.vrtnarcek.si/vrt-in-sadjarstvo/gnojila/vrtnarcki/vrtnarcek-6-18-28-mg-bor-3kg
Žal pakiran samo po 3kg, ima pa še bor... nikjer pa ne piše, ali je kalij v sulfatni obliki - po drugi strani pa tudi pri specialnem gnojilu za borovnice to ni omenjeno.
Kakorkoli že: kaj menite? Menda ne boste kupovali tistega po 1kg?!
Kaže bolj tako, da bo to gnojilo zelo težko dobiti (sploh pa samo kako vrečo ali dve), tako da iščem nekaj podobnega - in cenovno še nekako sprejemljivega.
Še najbližje razmerju NPK kot ga ima zgornje gnojilo, je vrtnarček:
https://www.vrtnarcek.si/vrt-in-sadjarstvo/gnojila/vrtnarcki/vrtnarcek-6-18-28-mg-bor-3kg
Žal pakiran samo po 3kg, ima pa še bor... nikjer pa ne piše, ali je kalij v sulfatni obliki - po drugi strani pa tudi pri specialnem gnojilu za borovnice to ni omenjeno.
Kakorkoli že: kaj menite? Menda ne boste kupovali tistega po 1kg?!
dwarf je napisal/a: |
Kakorkoli že: kaj menite? Menda ne boste kupovali tistega po 1kg?! |
Nam tule na forumu že veliko let pomaga g. Ferdo (ferdo36), kar se A. borovnic tiče. Ali z nasveti ali z gnojili. Kar "nekaj" izkušenj ima,
ker se že desetletja ukvarja z A. borovnicami. Kar s precej tisoč grmov.
Lahko mu pišeš tudi na ZS, če tule spregleda vprašanje. Še bolje lahko odgovori, če v Profil vpišeš od kje si. Slovenija je zelo raznolika, kar se klimatskih razmer tiče._________________mfranc
Z g. Ferdom sem že pred tem govoril, pa je omenil, da bo gnojila naročal kasneje. Ker pa pripravljam substrat za jesensko presajanje odraslih grmov, potrebujem gnojila sedaj... tako da sem potem kupil kar Novatec Classic. Ima malo več dušika, kar bo pa čisto ok, glede na to, da bo v substratu kar precej žaganja in drugega lesa...
Vseeno hvala lepa za predlog.
Vseeno hvala lepa za predlog.
Živlo!
Borovničarjem, ki so pri meni dobili jesensko gnojilo NPK 8-16-24S +S52
sporočam, da letos ne bom nabavil gnojila, ker je analiza pokazala, da imamo
založenost na zgornji meji. Upam, da se boste znašli drugače.
Bom pa spomladi nabavil amonsulfat iz Italije kot običajno. (Če bo možno)
Lp. ferdo36_________________Narava vse povrne!
Borovničarjem, ki so pri meni dobili jesensko gnojilo NPK 8-16-24S +S52
sporočam, da letos ne bom nabavil gnojila, ker je analiza pokazala, da imamo
založenost na zgornji meji. Upam, da se boste znašli drugače.
Bom pa spomladi nabavil amonsulfat iz Italije kot običajno. (Če bo možno)
Lp. ferdo36_________________Narava vse povrne!
-
- Kraj: Domžale