Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Nizki stročji fižol Tema
Da je Tema hitro kuhana me preseneča. Pri meni ni bila.
Vlagaš pa očitno po sistemu, da ga najprej do konca skuhaš. Tak dobro obstane tudi pri meni. Ne pa vložen v slanico. Po tistem receptu ga vnaprej le dobro blanširam in potem še skoraj povsem surovega naložim v kozarce in pasteriziram. Ta recept mi je všeč, ker ne dobi okusa po kisu in je za enolončnice bolj primeren. Po taistem receptu in postopku se mi Berggold od lani še vedno dobro drži.
Vlagaš pa očitno po sistemu, da ga najprej do konca skuhaš. Tak dobro obstane tudi pri meni. Ne pa vložen v slanico. Po tistem receptu ga vnaprej le dobro blanširam in potem še skoraj povsem surovega naložim v kozarce in pasteriziram. Ta recept mi je všeč, ker ne dobi okusa po kisu in je za enolončnice bolj primeren. Po taistem receptu in postopku se mi Berggold od lani še vedno dobro drži.
No, moj fižol bi moral biti lep, košat, temno zelene barve. Je pa majhna palčka, rumeni listi, ki odpadajo in se sušijo.
Edini je bil 2x prerahljan, okopano okoli, osipan, včeraj še 1x, dobil je injekcijo aminokislin in neemtonika že nekaj časa nazaj.
Pa taka hvaležnost z rumenenjem in sušenjem
razmišljam, da bi za vikend spet dobil tuš protiferta._________________Lp, Živa
Edini je bil 2x prerahljan, okopano okoli, osipan, včeraj še 1x, dobil je injekcijo aminokislin in neemtonika že nekaj časa nazaj.
Pa taka hvaležnost z rumenenjem in sušenjem
razmišljam, da bi za vikend spet dobil tuš protiferta._________________Lp, Živa
Šele pred par dnevi sem posadila nizki fižol, tri različne sorte. Jarke sem temeljito zalila, posadila, zagrnila z zemljo in potlačila (Vrt obilja ) . Mislite, da bi ga morala kaj zaliti, še preden vzklije, ali mu bolj paše zelo topla in suha zemlja na vrhu?
Ko sem kdaj imela težave ob setvi, je bilo zaradi premokre zemlje, ker mi je zgnil.
Letos ga bom samo zamrzovala, vsi lanski poizkusi z vlaganjem v slanico so se bolj slabo končali . V glavnem je začel vreti in sem ga potem še pasterizirala, nekatere celo dvakrat. In potem je čisto razkuhan ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ko sem kdaj imela težave ob setvi, je bilo zaradi premokre zemlje, ker mi je zgnil.
Letos ga bom samo zamrzovala, vsi lanski poizkusi z vlaganjem v slanico so se bolj slabo končali . V glavnem je začel vreti in sem ga potem še pasterizirala, nekatere celo dvakrat. In potem je čisto razkuhan ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Meni je letos prvič prva setev nizkega fižola zgnila, drugi je prišel ven bolj krmežljav pa še polžki so ga našli in je bolj tako-tako, tretja setev je malo boljša od druge in jo zdaj v vročini zalivam. Kar zmrazi me ob misli, da se poleti ne bi do sitega najedla stročjega fižola._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje