Korenje - vloženo

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Korenje - vloženo

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
brbr
Prispevkov: 8148
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Pred leti mi je Abudabi poklonil kozarček vloženega korenja. Bilo je več kot imenitno, zato sem ga prosila za recept (njegove mami).

1. Očiščeno korenje narežeš na tenke palčke.

2. V posodi zavremo mešanico: 1L vode, 1dcl kisa, 1 žlička soli, 1 žlička sladkorja in vanjo za nekaj minut potopimo korenje.

3. Korenje na tesno naložimo v čiste kozarce, dodamo strok česna, čili (po okusu), zrno ali dve popra. Vse skupaj zalijemo z vrelo tekočino, dobro zapremo in ohladimo pod odejo.

Naslednje leto sem ga pripravila sama. Ker pa se je na dnu nabrala bela usedlina, sem mislila, da se je shranek pokvaril in sem ga zavrgla. Ali je bilo korenje res pokvarjeno, ne vem. če bi ga ponovno pripravljala, bi shranek na koncu še pasterizirala.

Tako pripravljeno korenje je odlično za hrustanje. Verjetno pa bi se, če bi ga dodatno pasterizirala, zmehčalo in ne bi več tako lepo hrustalo..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17579
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr: po mojih izkušnjah, čim dodaš zelenjavi kis, se ne mehča več. Zato je pri prenekaterih receptih za vloženo zelenjavo napisano, da dodamo kis na koncu, ko je že kuhana.
brbr
Prispevkov: 8148
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ha, mogoče pa res. Imam kar nekaj majhnih korenčkov. Sem jih mislila posušiti, ampak me tudi ponovni poizkus priprave tegala shranka mika._________________naredimo svet lepši
Odgovori