Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2022
Tole so še ostali v loncih.
Pozni so, vendar na srečo predvsem hudi, Rocoto in Habanero Chocolate. Oboji gredo na sušenje. Zadnja leta nam odgovarjajo
samo "nizkokalorični" - tam z leve strani.
Shishito rodi kot borovnice, pa jih je še premalo, drugo leto bosta dva lonca.
Aji Jobito tudi dobro rodi, letos ravno prav zapeče, da je dober za prigrizek.
Jalapeno Dulce na desni strani (postrojeni so po višini) so malo znana sorta. Sploh ne vem kje sem jo nabavil, rastejo izrazito pokončno,
pa tudi plodovi drugače razpokajo kot imajo navado . Neki hibrid.
Habanero končno dozoreva, verjetno gredo jutri na sušenje.
Habanero sem moral posneti tudi iz žabje perspektive._________________mfranc
Pozni so, vendar na srečo predvsem hudi, Rocoto in Habanero Chocolate. Oboji gredo na sušenje. Zadnja leta nam odgovarjajo
samo "nizkokalorični" - tam z leve strani.
Shishito rodi kot borovnice, pa jih je še premalo, drugo leto bosta dva lonca.
Aji Jobito tudi dobro rodi, letos ravno prav zapeče, da je dober za prigrizek.
Jalapeno Dulce na desni strani (postrojeni so po višini) so malo znana sorta. Sploh ne vem kje sem jo nabavil, rastejo izrazito pokončno,
pa tudi plodovi drugače razpokajo kot imajo navado . Neki hibrid.
Habanero končno dozoreva, verjetno gredo jutri na sušenje.
Habanero sem moral posneti tudi iz žabje perspektive._________________mfranc
Še to sem pozabila vprašati. A kdo ve, kje prodajajo semena Haes XX? Eden mojih najljubših čilijev, ker ima poseben okus. Lani sem zaman iskala semena, k sreči so vzklila stara semena. Letos sem eno sadiko izolirala, upam, da mi uspe dobiti semena. Me pa čudi, da jih Vertiloom nima več, pa tudi drugje jih nisem več zasledila.
Plamenka, konkurenca Pajotu?
Tole okrog Haes je pa res čudno; našel sem samo tole : http://pepperseeds.ca/software?product_id=407
Pa še tu mi antikoronska zaščita blokira nadaljnje iskanje ....
Bom pogledal doma, ampak sem pesimist, že leta hitro odstranim
stara semena iz zaloge._________________mfranc
Tole okrog Haes je pa res čudno; našel sem samo tole : http://pepperseeds.ca/software?product_id=407
Pa še tu mi antikoronska zaščita blokira nadaljnje iskanje ....
Bom pogledal doma, ampak sem pesimist, že leta hitro odstranim
stara semena iz zaloge._________________mfranc