Žižula, kitajski datelj - Ziziphus jujuba
-
- Prispevkov: 634
- Pridružen: So Avg 24, 2013 2:00 am
Kot stiropor je pri tistih, ki so že posušene, vse kar je prej je pa po teksturi podobno jabolku.
Če sadika ni dobro ukoreninjena (če je dolgo rasla v loncu ali pa prva leta po presajanju) zna imeti leto ali dve zelo slabo kvaliteto sadežev. Imam par starejših dreves in eno drevo, ki sem da dobil letos in je še v loncu. Tiste, ki so od prej imajo dobre sadeže, sadeži iz te, ki pa rastejo v loncu so pa grozni. In je v obeh primerih ista sorta. Če bi prvič probal sadeže s te žižule, ki je še v loncu, se sigurno nebi nikoli odločil da jo posadim. Tako da bo potrebno malo biti potrpežljiv._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Če sadika ni dobro ukoreninjena (če je dolgo rasla v loncu ali pa prva leta po presajanju) zna imeti leto ali dve zelo slabo kvaliteto sadežev. Imam par starejših dreves in eno drevo, ki sem da dobil letos in je še v loncu. Tiste, ki so od prej imajo dobre sadeže, sadeži iz te, ki pa rastejo v loncu so pa grozni. In je v obeh primerih ista sorta. Če bi prvič probal sadeže s te žižule, ki je še v loncu, se sigurno nebi nikoli odločil da jo posadim. Tako da bo potrebno malo biti potrpežljiv._________________Iščem zanimive sadne vrste...