Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Dimljenje čilija

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

goIdhorn je napisal/a:
Poštnina je free.

Pošteno zanimivo - ali pa sumljivo Cool_________________mfranc
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pri Kitajcih je skoraj zmeraj vse brez poštnine.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Video sestavljanja:

VIDEO

Pa še malo za sline: MLJASK
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Heheh, Bicikel je imel precej tehno opazko na prejšnji strani - prostor. Ne rečem, če se s tem ukvarjate parkrat na mesec v večjih količinah, riskirate pač nek namenski plac za kanto (vštevši čas, potreben za čiščenje). Kakorkoli že, tale fish smoker je kar posrečena alternativa za druge smokerje. Priznam pa, da v njem npr. ne bi mogel tako obdelati 10kg reber, kot jih je kolega v Webru (ampak to je že druga zgodba)._________________go with your instinct to live as you want
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Evo, da ga obudim iz kome Wink

Malo sem brskal po spletu; zmanjkuje mi žaganja za dimljenje. Pravzaprav vidim da se večinoma prodaja žaganje bukve. Ugibam, da čisto zadošča za čilije .... Rolling Eyes

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0462/2414/6600/products/premium-rauchermehl-aus-buchenholz-3kg-1_1024x1024@2x.jpg?v=1615213816

Pa takoj vprašam, ve kdo kje v bližini Ljubljane se ukvarjajo z izdelki iz bukve?

Drugače pa se seveda dobi tudi bolj drago žaganje; oreh, sliva, jelša, češnja, jabolka, oljka, agrumi, itd. Nemadanema Laughing

Precej je znano hikorijevo žaganje in sekanci (za govedino?), tudi Merkur ga ponuja. Malo sem pobrskal, meni nepoznan les, kao neki orehi?

Pogledal bom tudi v trgovinah - Obi, Bauhaus, verjetno povsod kjer prodajajo opremo za BBQ.

Aja, tale trgovina še vedno prodaja "dimnice" https://sport-danilo.si/ostala-oprema/549-dimnica-za-ribo-smoker_________________mfranc
Odgovori