Kakor si ga jaz razlagam, je to običajen fižol, ki ga pobereš še preden dozori. Moj ima takega rad z ocvirki in v enolončnicah. Bolj kremast je, jaz pa nisem ravno gurman in imam zrelega ravno tako rada.
OK, hvala - pripravljam se na letošnje tekmovanje v fižolu s sosedo in bi rad izbral dobre igralce.
Zaenkrat so aktualni:
- flageolet Flambeau - Soissons vert a rames (baje grozno okusno sodeč po redkih online omembah) - Fortex (dobro razširjen, ki naj bi tudi v vročih sušnih razmerah lepo rodil) - Helda (kakor razumem, novejši izboljšani Fortex) - Goldmarie - Carminat
... Če smo čisto iskreni, pa je zelo vplivalo tudi to, da če pozimi nenadoma prejmeš X-stranski katalog, kaj češ potem....
Hja, vzameš v roke in gledaš in gledaš in gledaš ... - kar pri francoskih vrtnarjih sploh ni težko. Moj problem jih je sicer razumeti, a tudi počasi se daleč pride.