Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Centaurium erythraea - tavžentroža
V naravi se otrese jeseni, se stratificira čez zimo in vzklije naslednje leto (ali še eno leto kasneje). Jaz sem jih pred leti sejala enkrat februarja kot "zimsko sejanje". Se pravi v pokrito plastenko in pustila zunaj pod milim nebom, mrazom in snegom. Mislim, da so vzklile enkrat aprila, kasneje sem jih po kupčkih razsadila na stalno mesto.
Primešaj obilo drobnega peska ali mivke med seme, da ne bo setev pregosta.
Primešaj obilo drobnega peska ali mivke med seme, da ne bo setev pregosta.