Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

česen 2023

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Tudi pri nas bomo česen in šalotko po moje, če se bo nadaljevalo suho vreme in če Aspega dostavi Smile (se nekaj dogaja glede slednjega).
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Andrej Banko je napisal/a:
Saj zmrzovala pa zemlja letos verjetno ne bo več?!

Tudi, če bi, bi to kaj vplivalo na sadilni material? Česen in čebula marsikaj preneseta. Drugo pa je, pri kateri temperaturi pričnejo izraščati koreninice. Trenutno se temperatura tal v LJ vrti okrog 4 °C, odvisno od mikrolokacije in prsti je marsikje lahko tudi višja.

PS: našla v strokovnih nasvetih " Česen kali že pri temperaturi 3-5 °C, medtem ko je optimalna temperatura za rast korenine 10 ºC, za nadzemne dele pa 16-18 °C."
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Sicer nisem nikoli sadila spomladanskega, a mislim, da je zdajle kar skrajni čas pa tudi vreme bo še dan, dva služilo._________________naredimo svet lepši
brbr

Najbolj pogumne Anke so že pokonci...

IMG-20230303-105747_________________naredimo svet lepši
Andrej B.

Odgovor Napisal/-a Andrej B. »

Danes sva z ženo posadila Anko in primorski česen. Ujela še lepo vreme dopoldan. Hvalabogu, da sem trofil to seme ker po trgovinah se prodaja samo nek španski česen.
brbr

Uh, tole pa ne vem, če bo dobro. Anka je, po mojih izkušnjah izrazito jesenski česen.

No, boš poročal, kako bo uspel, a ne. Držim pesti za dobro letino._________________naredimo svet lepši
Andrej B.

Odgovor Napisal/-a Andrej B. »

Bom poročal. Itak pa ga nisva veliko posadila.
brbr

Včeraj sem bila na njivi. česen lepo raste.
Tudi tisti iz snopa, ki sem ga lani pozabila pri spravilu česna...

IMG-20230318-143911 IMG-20230318-143919

IMG-20230318-143929
Tudi zarodni čebulčki so dobro odgnali, haha.

Bo zanimivo opazovat, kaj se bo izcimilo... Verjetno jih bomo precej pojedli kot mlad česen, sa si od zrelega ne morem kaj prida obetati, se mi zdi.
Zaenkrat je pa prav lep._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

A cel šop si samo odložila na zemljo in je revček pognal korenine od daleč v zemljo in zdaj raste? Rolling Eyes Very Happy Borec, ni kaj!!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Copatki, ne odložila, POZABILA sem ga pobrati, ko sem ga poleti pobirala. Da sem ga pozabila, sem ugotovila šele jeseni, ko je bil po večini že ukoreninjen..._________________naredimo svet lepši
Odgovori