MENJAVE NA SREČANJU V SINJI GORICI 22. aprila '23
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
brbr: lahko prinesem par olesenelih vejic lovorja. Sicer se mi zdi že malo pozno za potikanje, a poskusiti vseeno velja. Je rad malček trmast kar se ukoreninjanja tiče. Meni so se najbolje obnesli potaknjenci, ki sem jih v pretežni senci na prostem potisnila poševno v tla, čez pa položila navaden tlakovec, da je izpod njega gledalo le 3 do 5 listov. Če se bom spomnila, bom letos poskusila tudi z mehkimi potaknjenci - letošnjimi poganjki - ko bo čas za to.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
brbr: zmenjeno. Dobila boš par tanjših vejic in še en debel količek za poskus. Tega porineš v zemljo do konca. Manj kot nič ne more biti.
Mimogrede: pehtran se sedajle spomladi lepo razmnožuje tudi s potaknjenci. Odkrhniti ga je treba tik ob steblu, da odnese s seboj še malo "petke". Potem pa naprej v stilu "zelenih potaknjencev". V vlažen substrat in pokriti, da se ne izsuši.
Jaz bi bila pa vesela kakega potaknjenca pelargonij iz tele strani. Me že dolgo mika.
Mimogrede: pehtran se sedajle spomladi lepo razmnožuje tudi s potaknjenci. Odkrhniti ga je treba tik ob steblu, da odnese s seboj še malo "petke". Potem pa naprej v stilu "zelenih potaknjencev". V vlažen substrat in pokriti, da se ne izsuši.
Jaz bi bila pa vesela kakega potaknjenca pelargonij iz tele strani. Me že dolgo mika.