Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

braneb je napisal/a:
muha je napisal/a:
Tudi mojalbum.com ustreza.

Letos končno mi je iz semena uspelo vzgojiti m.hibiskus, ki je na fotki, eden zelo zanimivih jaz mu rečem kar zmečkani hibiskus, velikost cveta je do 24 cm v premeru, Fotka je seveda lanska, letošnja sadika pa je že visoka cca 50 cm. Zanimivost tega hibiskusa je, da ga težko vzgojiš, iz semena ali potaknjenca, pa še slabo semeni. Je pa lep ni kaj.

braneb

V letošnjem letu ker je bilo dovolj moče moji močvirski hibiskusi kar dobro kažejo. Nekateri so veliki že čez dva metra, nekatere sem pravočasno depiliral (odščipnil vrhove) in jih zadržal od 1,2 do 1,5 m višine. Tu in tam se že kažejo tudi popki. Samo, da bi vreme vzdržalo, letos smo imeli 2 x neurje z dežjem in vetrom, sicer brez toče in mi je samo polomilo nekaj vejic, ni bilo večje škode. Prilagam pa še tri fotke kako bujno rastejo močvirci letos. A so vidne slike, jaz jih vidim.
[url=https://mojalbum.com/brankob/zeleni-m-hibiskusi/m-hibiskusi-nad-skarpo/50106971]
[/url]

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zdaj se fotografije vidijo. Ja, tale zmečkani, jaz mu pravim naguban, hibiskus je prekrasen. Tudi meni je eden zrasel iz semen in cvetel lani in predlani. Tudi roza barve. Želim si pa še drugih barv. Sem tudi opraševala, pa mislim, da ravno tista semena niso vzklila.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Prelep cvet! Kakšno bo šele, ko bodo vsi zacveteli v polnem sijaju.
braneb

V letošnjem letu sem kar nekaj močvircev vzgojil iz semena - sejančki, posadil v betonska korita in velike cvetlične lonce kot se vidi na fotkah in pričakujem tudi cvetove.

Nazadnje urejal/a braneb 02 Jul 2023 20:09; skupaj popravljeno 1 krat
braneb

Tu je začetek meseca julija letonjega leta in pričakovanje prvih cvetov močvirskih hibiskusov v moji zbirki. In še nekaj fotk kako je bilo v lanskem letu (2022).

Uporabniški avatar
Plamenka

O, koliko sejančkov!
Sama jih imam letos 12, so pa različne višine - od slabih 10 pa do 40cm. Kmalu bom največje posadila v velike lonce. Upam, da bodo že letos zacveteli, doslej so mi vedno isto leto.

V velikih loncih imam posajenih 8 hibiskusov, za katere nisem našla prostora na vrtu. Zaenkrat so lonci postavljeni skupaj, ko bodo cvetovi, pa jih bom razpostavila ob dvorišču tako kot lani.

Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Kako velike sejančke presajaš v velike lonce?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka

Ko je lonček premajhen, ko korenina pogleda ven.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Prekrasen špalir, bravo!
Odgovori