Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sodelovanje v poskusu ljubiteljske znanosti - stročnice

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Saj ti pravim, da "delajo" samo pri tleh. Šele kasneje se opogumijo in začno plezati. Čakam še zadnjega, da pokaže kakšne plezalne sposobnosti, ali pa je nizka sorta..

Moram pa povedat, da je končno zacvetel prvi preklar.

_________________naredimo svet lepši
brbr

Melona, moje zelenje je bolj košato zato, ker sem posadila vseh 10 semen. Ti si jih menda manj (v razliko od mene, si najprej prečitala navodila in potem sadila, a ne?)

Ja, zaenkrat so zdravi._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Joj, ja, sem spregledala, samo po šest semen sem posadila.
Uporabniški avatar
Melona

Tale gruzijski preklar, ki sem ga dobila z oznako E, INCBN_02170 Georgia climbing, splošno ime je menda K"anis lobio, je ena faca. Spodaj je imel tele popolnoma suhe stroke, na sredini prekle so stroki ravno pravšnji za stročje, višje cveti, še višje so še popki. Za stročje se mi sicer zdi, da bi bile nitke moteče, kuhala ga po le nekaj strokov ne bom. Večinoma po štirje fižoli v stroku, pobrala prvih 25.

brbr

Melona, super tale fižolček (te bom prosila za kakšen semenček) Meni je dozorel (ves) samo kontrolni.

Ne vem ali si prečitala, kaj vse bi morali zapisovati. Me drugim tudi število strokov in zrn. Torej ga jaz letos (do zrelosti) ne bom nič porabljala.

Moji varovanci so poznejši. Eden šele začenja cveteti, drugi imajo večja/manjše stroke in cvetijo. Eden pa, ki naj bi bil preklar je čistokrven grmičar
Laughing_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona

INCBN_01658 Cuba bush

Zanikrn, prvi stroki so bili sploh prazni, v naslednjih po le trije ali štirje fižilčki.

Uporabniški avatar
Melona

INCBN_01531 Cuba bush

Fižol, kot se šika, tole so suhi stroki, na eni rastlini po deset in več strokov s po petimi do sedmimi fižolčki. Za stročje ni, ker so še mladi zeleni stroki že nitkasti. Poišče vsako oporo in se je oprime. Obdržala bom toliko semena, kot ga bom lahko, nekaj ga bo najbrž treba oddati Increasu.

Uporabniški avatar
Melona

INCBN_03290 Slovakia climbing

Norc. Visi čez štirimetrsko preklo, strok z osmimi fižoli je dolg 16 cm, nitkast. Tudi če bi bil primeren za stročje, bo šel ves za seme. Na spodnji tretjini prekle skoraj ni strokov, proti vrhu jih je čedalje več.

Odgovori