Plamenka: tudi jaz sem najprej obdolžila polže. Ampak sedaj mi je brbr dala misliti - čisto lahko, da so krivi kosi. Tolažim se, da bolj, ko se bodo razrasli, manj bo opaziti škodo.
, velike zvončke bom naslednjo pomlad pokrila s protitočno mrežo, pa bomo videli, ali jih jedo iz "spodnje" ali "zgornje" etaže.
Brbr: imela si prav. Ptički so krivi. Kar sem jih pokrila s protitočno mrežo, je lepo obstalo, ostalo pa takole
Veliko strmih brežin sem že videla, malo košenih in z okrasjem cvetov. Večinoma jih v celoti prekriva nizko rastje, po možnosti bodikavo in z neopaznimi cvetovi ali pa sploh brez njih. Ponavadi se ga nekaj let ne dotaknejo, potem nenadoma ugotovijo, da je preveliko, in ga požagajo, da dolgo štrlijo v zrak le ogolele veje. Zna biti, da bi se kaj takega zgodilo tudi pri nas, če bi se morali ubadati s strmino. Zato pa bravo, upam, da ti kdo pomaga. In najbrž počakate na suho vreme, ker v mokrem bi se zlahka nenamerno vključili v promet , s popolnoma neprednostne .
Se pa vidi, da si više od moje žabarije - maslenice so pri meni že skoraj vse odcvetele, hortenzija pa ima tudi že bolj staro cvetje..._________________naredimo svet lepši
Melona: ja, po dežju je kar dobra drsalnica. Zato sem proti vrhu brežine posadila grmovje, ki ga obrežeš 1x letno, kositi je bilo pa treba 5 - 6x. Kar je težjega, opravijo močnejše roke, na fino pa sama friziram.
Zgornja je bolj dosegljiva, zato je zasajena s pokrovnimi rastlinami. Uspeva praktično brez nege. Le sem in tja populim kak osat, regrat ali petoprstnik, če ga opazim v mimohodu. In enkrat letno skrajšam panešljico ob škarpi. Tudi do te zasaditve sem prišla, ker je bilo nepriročno kositi. Najprej so bile rožice le na konici, za lep zaključek, potem še malo naprej, še malo naprej .... itd, dokler ni travnati del v celoti izginil.
.
Da vidite, kaj se da narediti z minimalnimi stroški in ne preveč dela, traja pa nekaj let do končnega izgleda. Vmes se izkaže tudi , kaj bo lepo uspevalo in kaj ne.
Vir rastlinja zgoraj in spodaj: 90% podarjeni potaknjenci, podarjene sadike, le sem in tja je kaka kupljena , v glavnem hoste.