Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buče - Cucurbita

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

No, to je pa čudno. Pri meni letos delajo kot za stavo. Ker mi (po navadi) uidejo v torpeda, jih največkrat predelam v polpete. Jih imamo zelo radi. Polpeti lahko ostanejo tudi za naslednji dan. Danes pa sem odrezala eno pravšnje velikosti za polnit. Bo za kosilo.

Zadnjič sem jih narezala na rezance (z lupilcem za krompir) in pripravila v solati. Bile so za pojest, a kakšen gastronomski presežek niso bile. Mogoče sem jih malo premalo začinila...

Sicer se je pa na enem mestu (rasteta dve bučki) pojavila bela plesen na listih. Sem vse dobro poškropila z vodo (tako svetujejo)._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Brbr in ostali, priporočam recept avtorice mišzmoke na Kulinarika.net z imenom Bučke"prva pomoč". Težav z viški buč(k) ne bo več.
brbr

Metuljc, hvala. Bom pogledala..._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

....in se zaljubila
Drugi, tretji dan so še boljše, če....jih kaj ostane.
brbr

Poročam, ko probam Very Happy Very Happy_________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

sem našla en dober recept tudi jaz in ga na pamet pišem, ogled je na youtube:

v skledo naribamo surov krompir in bučke, korenje, posolimo, pustimo nekaj minut. lahko dodamo tudi paprike.
medtem v drugi večji s kledi stepemo poljubno količino jajc, ne manj kot tri, vlijemo mleko, moko, naredimo gosto testo kot za šmorn, naribamo noter sir, ali narežemo mocarelo (vrsto sira po okusu), narezan por, dodamo sesekljan peteršilj, baziliko, mleti poper, lahko tudi malo muškatnega oreška.
ožamemo zelenjavo in jo damo v to zmes, zmešamo, vlijemo v pekač s peki papirjem in pečemo na 180 stopinjah vsaj 35 minut.

variant je veliko, zelenjave damo po želji, lahko tudi paradižnik. moko in mleko lahko izpustite, če vam ne odgovarja. hitro pride veliko mase._________________Lp, Živa
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

Buč pa je letos res samo za vzorec... Plesni vseh vrst_________________NM
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Kdo ve, kaj je to za ena buča? ena rastlina je pognala z gnoja, ki sem ga pripeljala.
_________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

OK, plating ti ravno ne gre, ampak je pa tole zajtrk za zmagovalce prvo mesto .
Odgovori