Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2023

Odgovori
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

Vročina paradajzu dobro dene.. Pokritemu se je strgalo in je zopet splezal do vrhal. Bolezni se ne širijo, ker je presuho, oboleli deli se enostavno posušijo. Zgornjih 50cm rastlin je zdaj temnozelenih._________________NM
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Platar, čestitke za lep pridelek. Katere sorte je bajsi z dobrim kilogramom?
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Danilo hvala

Hja sorta je domača, dobil seme leta 2012 od kolega. Po videzu in vsem ostalem je zelo podoben kot "Domač dolenjski" nima prav veliko plodov a so vsi preko 3/4 kile, zelo mesnat z ne preveč semeni, ter tudi dobrega okusa, kot nalašč za omake.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ko sem se pripravljala na paradajzmanijo, je plesen kazala vse svoje zobe. Plesnivih sadik nisem populila, zdaj delajo na polno. Novi plodovi normalno zorijo. Če to ni za popenit!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vročina je plesen zavrla. Bodi spet pozorna po ohladitvi in vlagi, ki sledita naslednje dni.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Meni je žal, da sem zmetala ven skoraj vse češnjevčke v koritih. Tri sem obdržala kljub plesni, zdaj na suhih vejah še zdravo rodijo. Tudi jaz letos ničesar ne razumem Rolling Eyes_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

kateri paradižnik je najbolj odporen po vaših izkušnjah letošnjega poletja pa še kakšnega prej?
spogledujem se po opisu z Gruntowy gigant in Oxheart belmonte, stran paradižnik.si_________________Lp, Živa
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Ne povsem resen, a dokaj točen odgovor: vsak, ki je pod streho + na prepihu Smile

Moji, vsi so pod tremi različnimi napušči, so bili spočetka kilavi, zdaj pa delajo na polno - visoki pa so tako, da jih obiram z lestvijo Smile Imam sicer pretežno datljeve in češnjeve, a krasno delajo vsi. Mi je pa neobičajno in v veliko veselje, da mi češnjevi, pojma nimam katere sorte so letos, končno zreli ne pokajo, pa četudi je vlage obilo in so zaliti skoraj vsak dan. Pokanje na okus seveda ne vpliva, na dovzetnost za bolezni pa.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Takole bo pa nekoč zgledala naša Paradajzmanija, a ne? Laughing

1504 varieties of Romanian tomatoes at the Brussels festival!

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Uh, kakšen nered! Confused Wink Laughing Laughing
Odgovori