Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2024

živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

AB, se bomo morali ravnati po tebi Wink

Nisem ga posadila, je še v soboto celo dopoldne deževalo. Mogoče ta vikend, ker naslednji imava koline in bo preveč dela doma._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Jaz sem ga nekaj že posadila in so posamezni že zunaj - čisto prezgodaj, si mislim. Večina je pa še v vrečki in čaka na bolj suhe čase.
Ampak pri meni so to majhne količine in sajenje česna ni ne vem kakšen projekt Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Brbr, kako si s česnom? Ga sadiš?
Jaz ga bom jutri in v soboto, danes pripravljam do konca gredo._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Jaz imam v načrtu danes. Končno dan, ko ni dežja in pridem še po svetlem iz službe. Greda že čaka cel mesec, da je že malo zbita od dežja. Samo še enkrat je ne grem prekopavati, bo vse skupaj en poc....
copatka

Bicikel, a ti jo prekopavaš?
Jaz je nisem niti rahljala z vilami, je pri meni še preveč rahla zemlja. Samo malo zemlje sva dosula, kjer je zmanjkuje (se še po 9 letih poseda ta moja "super duper" gomilasta greda Rolling Eyes ) in pokrila z ene 3 cm komposta._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Copatka, še vedno čakam, da mi kmet prerahlja vrnjo plast (cca 10cm). Obljubil mi je, da bo najkasnjeje jutri pripravljeno. Je pa sitno, ker ima še svojega dela ogromno za postorit, pa še nekaj je betežen, tako, da vse pade na njegova sinova...

Ne vem, kako bom letos zvozila. Za soboto je v načrtu družinska akcija (štirje).
Verjetno bom potem izjemoma sadila tudi v nedeljo, čeprav se to v teh koncih ne sme. No, nič ne de, bom šla pa potem enkrat direktno v pekel. Very Happy

V nedeljo sem se dogovorila z eno prijateljico, da mi bo pomagala. Pa mogoče naprosim še koga.

Za ponedeljek bom pa verjetno prosila Vodenko. Ampak takrat naj bi bilo spet bolj deževno in potem sneženo (?).

Kakor koli, leto bo šlo za las, če bo šlo..._________________naredimo svet lepši
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ne, enkrat oktobra sem jo preštihal, ker sem računal, da sadimo okoli 1.11. , toliko, da sem se izognil deževju. Zdaj je že malo zbita in s prekopavanjem lahko razrahljal, a je premokro. Bo že, tako kot je...

No, pa zdajle imamo spet malo dežja Rolling Eyes
copatka

Brbr, saj po torku/sredi ne napovedujejo več dežja. Bo še čas takrat, če ti zdaj slučajno ne bo uspelo Wink . Držim pesti, da ti vseeno uspe!!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Danes sem potaknila v visoko gredo okrog petindvajset zarodnih čebulic (hvala, Brbr), pa bom kakšen dan še mslo stročkov posadila.
Mogoče mi spet kdaj uspe pridelati vsaj nekaj česna za zimo😏_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Copatka, upam, da imaš prav in bo ugodnega časa še dovolj. Vsekakor pa bo bolj zoprno saditi, ker bo že kar mrzlo in hladno. Prejšnja leta sem imela v tem času že pokrito s senom. Tudi to opravilo mi vzame kar nekaj dni. No, do novega leta, upam, da bom končala Laughing (boste izvedeli)

Lpmami
, upam, da ti česnčki dobro uspejo. Pravijo pa, da ni dobro, če česen raste v bogati zemlji. Se bojim, da je tvoja zemljica v gradi za njih prerazkošna..._________________naredimo svet lepši
Odgovori