Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hemerocallis - maslenica

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Res je, splača se imeti več sort od najzgodnejših do tistih, ki cvetijo še pozno poleti. Vse se tudi ne razraščajo preveč hitro.

Najbolj so mi všeč takšne z nakodranimi robovi in pa z 'zobmi morskega psa', kot je ta na drugi sliki.

Uporabniški avatar
Plamenka

Konec septembra smo, pa še cveti. Wink Sicer zaključuje, a ena druga maslenica ima popke. Če bo vreme zdržalo...

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vztrajna! palec gor Pa še lepa povrh.
Uporabniški avatar
Plamenka

Ti dve zdaj cvetita, pa še tri maslenice so pognale cvetna stebla, a najbrž ne bodo zacvetele.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

A čaraš, ali kaj? palec gor
Uporabniški avatar
Plamenka

Letos me presenečajo. Wink Ne vem pa, pri kateri temperaturi bi odrezala cvetna stebla in jih raje dala v vazo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tudi jaz ne vem. Si pa predstavljam, da znajo biti precej trdožive, ne spomnim se, da bi kdaj pozeble. Jaz bi jih pustila vse do zmrzali. Saj, lepo je gledati odprte cvetove a izkušnja tudi nekaj odtehta, a ne?
Uporabniški avatar
Plamenka

Nekaj časa jih bom še pustila. Škoda pa, ker vsem ne bo uspelo zacveteti. Lahko da zato, ker so nameravale cveteti zdaj, ne bodo mogle spomladi. Ena je lanska in bi zacvetela prvič.
Uporabniški avatar
Plamenka

Danes je v zacvetela maslenica, katere steblo sem odrezala pred časom in ga dala v vazo.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Čudovito tihožitje! Wink Very Happy
Odgovori