Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
svežo oprano repo
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
svežo oprano repo
(Prenos iz arhiva)
živa je napisal/a: |
... preveč sem je sejala. ... |
Sveže oprana cilindra repa je seveda zelo dobra stvar. In od viška glava ne boli ...
Pri nas gredo viški na razrez (cilindra je kot nalašč za rezanje na salamoreznici ), na tanko narezane rezine pa v sušilec. Tako dobiš repin "čips".
Zelo dobra stvar za prigrizek, narezek, tudi za hranjenje v shrambi, kleti (zdrži celo leto). Konec koncev pa jo še vedno lahko kadarkoli skuhaš - "šnitasta" repa je (zame) čudovita jed.
Hm, ... dobro ste me spodbudili. Saj lahko zdrži tudi v shrambi nekaj časa, a ne?
Problem je, ker je pri nas nismo vajeni jesti drugače kot kislo. Lani sem sicer naredila eno jed. Nam je bila, sicer, všeč, a kakšnega posebnega navdušenja nad njo ni bilo.
Živa, super. Bom danes še malo razmislila o količini in ti javim (še danes). Se veselim jutrišnjega snidenja._________________naredimo svet lepši
Problem je, ker je pri nas nismo vajeni jesti drugače kot kislo. Lani sem sicer naredila eno jed. Nam je bila, sicer, všeč, a kakšnega posebnega navdušenja nad njo ni bilo.
Živa, super. Bom danes še malo razmislila o količini in ti javim (še danes). Se veselim jutrišnjega snidenja._________________naredimo svet lepši