SONČNICE ZA PTIČKE 2018

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Zdajle mi je pridelovalec javil, da se pelje s sončnicami proti Ljubljani. Ima 6 vreč po 30kg. Cena na kg je že od začetka enaka: 1€/kg. Torej, Juglans, ne vem v čem je problem? Le v tem, da boš dobil 30kg namesto 35kg in plačal boš 30€, namesto 35€.

Glede na vaša zgornja izvajanja, naravnana na neupravičeno navijanje cen, mu bom plačala toliko, kot zahteva.

V svojem imenu, mu bom dala majhno pozornost, za skrb in dobro voljo.

Vam pa prepuščam modrovanje o tegobah modernega potrošnika, na katerega izza vsakega vogala preži prevarant. Uh, kako osiromašena so naša življenja, ko se pogovarjamo samo odenarju...

Tako. Zdaj morate povedati, kdaj/kako boste naročeno prevzeli..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Imaš ZS.

Mimogrede: v Šentviškem Merkurju je Agrolitovih veder že zmanjkalo. So pa še mala pakiranja, ki na 30 kosov nanesejo skoraj enako ceno . In pa malo dražja vedra od Vitakraft.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

brbr; dovolj jasno sem zapisal svoje mnenje in ni potrebe po povratni nesramnosti.
Če ne zmoreš sprejeti kritične misli je žalostno in me to malo preseneča. Ampak tako, kot je vsakdo sam svoje sreče kovač, enako velja za razsodnika in svetnika, tako da...

Povej kdaj in kam lahko pridem/o po sončnice.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Če zmanjka v trgovini, so ponavadi dobre možnosti, da morda je pa še kaj v njihovem glavnem skladišču in se da naročiti online.
brbr

Juglans, imaš ZS._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Sončnice doma! very happy Hvala za organizacijo in za pomoč pri spravljanju vreče v avto. Very Happy Danes je bila ena taka luštna vožnja po mestu. Mirno vzdušje, avtov na cesti le za vzorec.

Ptički so do nadaljnjega preskrbljeni.
brbr

Ja, sončnice so prispele v soboto popoldne. Cena 30kg vreče je bila taka kot pri prvem naročilu (30€). Le Muhina vreča je bila vredna 5€ več, ker me je Muha tako prosila....

Razmišljala sem, kaj je šlo narobe pri tokratnem naročilu, da je povzročilo toliko slabe energije. In prišla do zaključka, se mi zdi.

Naj pojasnim:

Pri prvem naročilu
je bilo sprva rečeno, da bodo sončnice pakirane v vreče po 35kg. Cena za kilogram je bila 1€. Potem je dobavitelj povedal, da v zadrugi niso imeli 35kilogramskih vreč, tako bo v eni vreči samo 30kg. Cena sončnic pa je 1€.

Pri drugem naročilu
pa nisem ponovno napisala, da so vreče 30kg in je cena 1€/kg. Verjetno zato, ker je dala pobudo za ponovno naročilo Metuljc, ki je bila kupec že pri prvem nakupu in je bila z vsem skupaj seznanjena.

Potem je pa Muha dala predlog,
da bi dobavitelju dali kakšen kovanec več... In potem je šlo vse narobe.

Torej, kar se mene tiče, ki sem v drugem nakupu sodelovala kot organizator, sprejmem svoj del odgovornosti za nastalo situacijo, ker v začetku drugega naročanja nisem ponovno napisala, kaj in po koliko kupujemo. Mislila sem, da si je vsak zainteresirani prečital kaj vse smo se menili pri prvem nakupu..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

brbr: tole zmešnjavo vzamem kar jaz na svoja pleča. Ti si s svoje strani vse dovolj jasno napisala. Edinole, da so vreče po 30 kg mi je ušlo. A to pri vsem tem sploh ni bistveno.

Če se ne bi oglasila s primerjavo cen v prosti prodaji, bi bilo vse v redu. Precej se pogovarjam s kmeti in vem, da jih trgovci na vse konce in kraje pri odkupu pritiskajo z nizkimi cenami, nam pa taisto drago zaračunajo. Pa se mi je zdelo prav, da bi majčken odstotek tiste razlike lahko padel tudi njim v žep. Zelo hudo bi (ali se nam bo) pisalo, če bodo naši kmetje obupali in nehali pridelovati hrano. Pa, da ne bi tu kdo modroval o subvencijah. Subvencije so zato, ker se države zavedajo, da kmetije sicer ne bi preživele. V razmislek: zakaj ljudje pravijo, da se jim ne splača pridelovati hrane, ker je v trgovini cenejša???? Na čigav račun?

No, to je pač moje razmišljanje, vsakdo pa ima pravico do svojega mnenja.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Muha, če pogledaš sosednjo državo: najhujše izseljevanje je iz Slavonije. "Ne da se živet" - na najboljših naravnih danostih za kmetijstvo. Jah... kaj češ pol.

Konec koncev tudi okvir EU, znotraj katerega smo, ni ravno namenjen maksimizaciji kmetijske proizvodnje, pravzaprav ravno obratno.

Osebno mi je to grozno, ampak sem dovolj star, da karkoli pripomnim, bo izpadlo kot stereotip "en fosil jamra na temo ko smo mi bili mladi".
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kar se mene tiče nisem dodajala slabe nergije, jaz bi()pa sem zamudila čas dobave, ker vsako minuto nisem na Gartlcu Embarassed ) tudi dodala 5€/vrečo. Pa prihodnjič.

Prički bodo veseli sončnic, moji obdarovanci, ki jim potem nasujejo zrnje, tuda. Jaz sem jih tudi.
Mimogrede, v H. je reklama, da je 1kg 2.59€. Torej? Res raje dam kmetu kak evro več......on dela, dela, dela......
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”