Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cosmos - kozmeja

lana

Odgovor Napisal/-a lana »

lpmami je napisal/a:
venus je napisal/a:
Zelo lepe rožice. Ali jih zasejemo kar na stalno mesto? Ali jih presadimo, ko odženejo? Hvala za odgovor.

Ta oranžne (Cosmos sulphureus) sem sejala delno v lončke in nato presadila v vrt, delno sem jih pa še potem dosejala direktno v vrt.

Jaz jih nikdar v lončke ne sejem, ker nimam prostora. Je pa tudi to varianta. Ni pa nujno, ker itak vzklijejo in delajo. Tudi oranžne.
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Hvala za odgovore. Bom dugo leto probala. So mi zelo všeč. Skoraj bolj so mi všeč bele in roza. Delujejo bolj nežno.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Na vrtu so mi vzklile tiste, ki so se same vsejale lani. Vzklile so tudi v zemlji v koritu na balkonu. Nekaj sem jih potalala, tri pa sem vsadila v gredo pred vhodom v blok.
Takole korajžno so začele cveteti:

Lepa popestritev pred blokom, sem prav vesela, da so se po presaditvi kljub vročemu vremenu prijele. Saj sem pa tudi vsak večer šla dol z dvema 1,5-litrskima plastenkama in jim prilivala._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Lpmami -ko prideš v naše konce me pocukaj. Se mi zdi da meni tudi kakšna raste (iz tvojega semena). Nisem pa poznavalka Embarassed
Sanjarka Ana

Je to to? Do lani sploh nisem vedela, da obstojajo takšne kozmeje. Za mene so vse bile pač tagetke.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Lana, lepe rožice imaš.
Jaz sem se letos navdušila nad njimi. Drugo leto jih bom sejala v lonček pa potem presadila. ALi kaj? Letos sem imela mešanico semen in od vseh so kozmeje najlepše uspele (so pa sporadično razporejene). Morda se pa same zasejejo?
Sem mislila, da so pozne, ker so na višini (tudi ognjič je malo uspel - 3 rastline, pa sem ga ogromno posejala, žametnice pa sploh ne cvetijo), ampak berem, da je običajno, da cvetijo šele, ko se dan prične krajšati. Všeč mi je!!!
Sanjarka Ana

Cosmos sulphureus na današnji dan

Takole pa že tvori semena
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni ni čisto nobena vzklila na vrtu. Ker sem dve leti imela samosevne, jih nisem nič posebej sejala, pa imam seme. Tako sem letos brez Sad_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Meni res čudovite rožice

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Jaz imam nekaj narabutanega semena pa ga letos (se) nisem posejala? Je ze prepozno?
V bistvu sem uspela pridelati mix iz nevem cesa vse... Ampak kozmeje so zagotovo vmes Rolling Eyes
Odgovori