Arboretum Volčji Potok 2024
-
- Site Admin
Arboretum Volčji Potok 2024
(Prenos iz arhiva)
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Če si kdo namerava ogledati narcise in tulipane, naj pohiti. Narcise odcvetajo, tulipani pa so na vrhuncu cvetenja. Letos je ogromno narcis in tulipanov. Dve uri in pol sva potrebovala za hitri ogled in hitri kavi. Nekje je menda pisalo, da so letos zasadili veliko novih narcis, ki so označene, a nikjer nisem našla oznak. Tule je nekaj fotografij:
Ta narcisa mi je bila najbolj všeč.
Za naslednje leto iščem narciso, ki bo imela rožnato trobljo in rumene liste. V Arboretumu sem jih nekaj videla. Na fotografijah so barve malce drugačne, v resnici so nežno rumene, ki vlečejo na zeleno in nežno roza ali lososne.
Nasad perunik s pisanimi listi:
Dren:
Tulipani:
Ta narcisa mi je bila najbolj všeč.
Za naslednje leto iščem narciso, ki bo imela rožnato trobljo in rumene liste. V Arboretumu sem jih nekaj videla. Na fotografijah so barve malce drugačne, v resnici so nežno rumene, ki vlečejo na zeleno in nežno roza ali lososne.
Nasad perunik s pisanimi listi:
Dren:
Tulipani:
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Danilo, kdor živi tako blizu Arboretuma kot ti, svojega okrasnega vrta sploh ne rabi. Jaz bi šla tja nekajkrat na teden, če bi bila blizu. Tudi na območjih, kjer ni razstave, sem že bila, če je bil čas. Spomnim se, da smo iskali energijske točke, ki so jih imeli pred leti označene. In pod nekimi smrekami, mislim da za rdečo čakro, je bilo neverjetno pomirjujoče. Zdaj pa imajo vse več poti za oglede rož in kar ni časa, da bi obhodili še druge dele.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt: