Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kumarice - vložene

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi jaz vlivam vrelo vodo v kozarce za vlaganje. Tik red vlaganjem vse tako oplaknem z namenom dodatne sterilizacije. Kot pravi aladin, poči le, če je bil napočen že prej. Nalivam pa počasi in previdno, v kuhinjskem koritu, na odcejalni mrežici.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

jaz pa samo pri rdeči pesi in stročjem fižolu, ko gre voda, v kateri se je kuhala zelenjava, tudi v kozarec.

marmelada se tudi vroča naliva.

imam pa slabo izkušnjo. v zelo debel vrč za vodo sem vlila vrelo vodo iz vrča za kuhanje vode. velikokorat. enkrat je bilo dovolj, da je ob dnu rob počil, vrela voda po pultu, po vratih spodnje omarice in od takrat imam deformirana vrata, kajti folija je odstopila, noben mizar pa nima take stiskalnice, ki bi postružen rob vratc lahko stisnila skupaj, kajti ni pravega kota in roba. Ko se bom dovolj razjezila, bom menjava fronte, čeprav je kuhinja po 24. letih še vedno kot nova (izvzeta ta omarica).

najhuje je, ko je tekočina tako vrela, da ne moreš brisati nastale škode in samo gledaš razdejanje._________________Lp, Živa
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Kozarce predhodno ne grejem, saj vlivam vrelo mešanico po kumarah. Ko tretji kozarček nalijem, se v prvem pogreje tako kozarec kot kumare spremenijo barvo. Takoj nato odlijem, zavrem in ponovno nalijem.
Več kot dva ali tri kozarce pa tako nimam naenkrat.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Cinija1 mi je podarila kozarček njenjih vloženih kumaric. So naravnost izvrstne. Sicer za naš okus malo premalo kisle in slane, a to sploh ni pomembno, ker bom recept malo priredila naših navadam. Kar je meni najbolj všeč je to, da so izredno hrustljave.
Letos se gotovo preizkusim v lastni pridelavi/izdelavi tega shranka.

Hvala, Cinij1. Upam, da ti bom na jesenskem srečanju lahko oddala vzorec narejene domače naloge, da boš lahko ocenila, in povedala ali imam pri predmetu "vlaganje kumaric" pozitivno oceno ali popravni izpit Laughing_________________naredimo svet lepši
cinija1

Hvala Brbr. Prepričana sem, da bodo dobre. Ti le prinesi "ocenit", ampak boš odnesla tiste tvoje kumarice domov, ker meni bodo prekisle.

Okusi so različni in ja, drži se svojega okusa in bo vse ok. Kar se shrankov tiče se sploh ne držim receptov, ker to je meni vse prekislo.

lep pozdrav_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Super podatek, tole o kislosti. Tudi jaz ne maram preveč kislih shrankov, zato bom letos tale recept zagotovo preizkusila.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

He, he. Sem zdajle sem ponovno podrobno preučila recept, ker se je obiranje kumaric začelo in bom te dni pripravila probni kozarček. Me prav zanima, kako bo šlo..._________________naredimo svet lepši
cinija1

kar trgaj, lahko tudi vsak dan in v vrečko, pa v hladilnik.
Bolj jih boš trgala, več jih bo.
dva pol litrska kozarca imam, pa se je šele začelo

lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem pa predvčerajšnjim vložil že 2 velika kozarca !

[/url]

--------
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Prvic vlagam kupljene, tako da lahko dam info o ceni: 21€ za 5 kg zelo lepih (povsem brez odpadka!) malih kornisonov. Poleg sem dobil se kilo velikih, spregledanih.
Odgovori