Tečaj FFS
-
- Kraj: Domžale
- Seasmoon
- Kraj: Obala
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Seasmoon je napisal/a: |
Ja, zadnjič je šel dragi po eno škropivo (pa ne vem, kaj je točno rabil), ker ga je zmanjkalo in prodajalka je rekla, da če ima dovoljenje in mu ga ni dala. Sam, če to še ni v zakonu, zakaj mu ga ni dala? |
Če so v tej trgovini doslej vsakemu prodajali FFS, so verjetno dobili inšpekcijo in zdaj prodajalka preverja, kdo ima opravljen tečaj FFS. V Ljubljani si ne upajo prodajati kupcem brez izkaznice. Mi je enkrat razlagala prodajalka, da se inšpektor predstavlja za kupca.
Če se govori o novi zakonodaji, je že nekaj na tem. Vse več je škodljivcev in bolezni, škropiva bodo pa vse manj dostopna.
-
- Kraj: Rimske Toplice
Seasmoon je napisal/a: |
Muha, dragega nikoli noben ni vprašal, da če ima dovoljenje za kupiti škropivo. Zadnjič se mu je to prvič zgodilo. Tako, da ta zakon je moral zdaj pred kratkim priti ven, ne dolgo od tega. Jaz sem opazila, da je Italija bolj fleksibilna ali se pa požvižga na predpise EU kot praviš ti, ker mi določene pripravke kupujemo v Trstu, ker pri nas niso dovoljena in jih ni v prosti prodaji. |
Daleč od tega, da imaš prav. Omejitve prodaje brez FFS izkaznice so pri nas vsaj 15 let, če ne dlje.
Ne vem, če je fleksibilnost pravi izraz.....
Prepoved proste prodaje ima razloge, zastrupljanja okolja je že tako preveč.Nazadnje urejal/a metuljc 06 Maj 2024 09:33; skupaj popravljeno 1 krat
-
Določenim FFS so že tak dali prepoved nakupa majhnim pridelovalcem, tudi ekološka škropiva, primer žvepleno apnena brozga. Meni tu ni nič jasno.... Čisto kul škropivo, naravi prijazno bi skoraj rekel, ampak NE ne smeš. Ampak močnejša škropiva in tudi zelo strupena pa lahko kupiš, kje je tu logika ne vem....
Po eni strani poslušaš, da je v redu da smo samooskrbni, da dosti pridelamo, po drugi strani, da preveč pridelamo doma in ni kao kontrole...to sem sedaj večkrat slišal, ni kontrole nad pridelki doma. Hmmm, kako si sedaj to lahko razložim, ali so neki močni lobiji od zadaj, pa da čim bolj zmanjšajo domače pridelke in te prisilijo v nakupe in potem imajo kao "kontrolo"...Ampak zadnje čase slišiš, da bi nekaj določevali koliko m2 lahko imaš vrta, njivice, sadovnjaka,...to me bolj skrbi, a bomo dodatno obdavčeni ali kaj?
Po eni strani poslušaš, da je v redu da smo samooskrbni, da dosti pridelamo, po drugi strani, da preveč pridelamo doma in ni kao kontrole...to sem sedaj večkrat slišal, ni kontrole nad pridelki doma. Hmmm, kako si sedaj to lahko razložim, ali so neki močni lobiji od zadaj, pa da čim bolj zmanjšajo domače pridelke in te prisilijo v nakupe in potem imajo kao "kontrolo"...Ampak zadnje čase slišiš, da bi nekaj določevali koliko m2 lahko imaš vrta, njivice, sadovnjaka,...to me bolj skrbi, a bomo dodatno obdavčeni ali kaj?
-
- Kraj: Žiri-NM
Laksikon, kar srh me spreletava ob branju tvojega prispevka.
Verjetno bodo res hoteli omejiti samooskrbo, ker to pač ni v interesu nikomur vladajočemu, čeprav jih je polna usta. Viške seveda podarjamo sorodnikom, jaz pa sem od sosede kupila lanski krompir zelo debel in dobro ohranjen eno gajbo seveda na črno. Sem zelo vesela, čeprav je bil dražji kot letošni egiptovski. denar bo vseeno krožil, ker ga bo zapravila v trgovini.
Nič samooskrbnega, nič svojih semen, nič nič..., samo v trgovino po nakup.
Japajade_________________Lp, Živa
Verjetno bodo res hoteli omejiti samooskrbo, ker to pač ni v interesu nikomur vladajočemu, čeprav jih je polna usta. Viške seveda podarjamo sorodnikom, jaz pa sem od sosede kupila lanski krompir zelo debel in dobro ohranjen eno gajbo seveda na črno. Sem zelo vesela, čeprav je bil dražji kot letošni egiptovski. denar bo vseeno krožil, ker ga bo zapravila v trgovini.
Nič samooskrbnega, nič svojih semen, nič nič..., samo v trgovino po nakup.
Japajade_________________Lp, Živa