Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2024

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Muha, to je moja najbolj priljubljena sorta, ga imam že vsa leta. Nikoli ne obtrgujem zalistnikov, pa mu nič ne škodi Wink .

AB, ena klena, skromna sorta je tale Čokec Smile .

Kmalu bomo imeli že podoben izbor sort paradižnikov. Še Garten perle vam priporočim - češnjevec, ki rodi kot nor. Plodovi so velikosti ene 2 cm, malo proti roza potegnejo, rastlina pa se razraste bolj na široko kot v višino.

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pred leti sem Čokca, ki so ga na FB vedno hvalili, poskusila na eni od Paradajzmanij, pa mi okus ni bil preveč všeč, pač nič posebnega, tisti običajni, zato ga nikoli nisem gojila. Mogoče je bil samo tisti plod tak, ne vem. Maglio roso sem gojila precej let, a vedno v loncu. Okus mi je bil všeč. Zadnja leta je ne več, ker imam češnjevcev hitro dovolj, obiranje je preveč zamudno. Ene par zelo sladkih vsako leto posadim na vrt in jih nekaj pojem vsakokrat, ko grem mimo.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Maglia Rosa je okusna, ampak na prostem so mi plodovi 2 leti zapored pokali. Od takrat je več ne sadim. Morda kdaj v prihodnosti spet dobi priložnost v loncu pod streho.
copatka

Čokec po okusu res ni nekaj posebnega, a je vzdržljiv in nezahteven, kar je pri meni važno.
Maglia Rosa meni nikoli še ni pokala, všeč mi je okus, ki ni presladek. Odvisno v kakšni zrelosti ga utrgaš. In tako lepih barv je. Very Happy Sladkih pa itak nimam preveč rada. Wink_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

muha je napisal/a:
Navadna slama je nerazrezana, se praši, teže jo je razporediti. Lenabox je pa lepo na kratko narezana, odprašena in jo fino doziraš. Tudi semen in posledično žitnih šopov je v razrezani neprimerno manj. Uporabljala sem obe, zato razliko dobro poznam. Tudi nerazrezane nisem dobila zastonj in pol dne sem za kockami sesala avto, čeprav sem jih zaščitila z vrečami. Rolling Eyes Pa še iskat sem morala naokoli, kdo jo sploh ima.

Pri nas pride velika bala slame,pri kmetu 2€.
Razpnemo jo po vrtu 3m x 8 m in potem jo s kosilnico 5x prevozi da vso zmelje na minimum, za zadnji prevoz čez slamo pa da na kosilnico košaro in jo lepo pobere.Shranim jo v kantah ali večjem žaklu._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
notranjka

copatka je napisal/a:
Čokec po okusu res ni nekaj posebnega, a je vzdržljiv in nezahteven, kar je pri meni važno.
Maglia Rosa meni nikoli še ni pokala, všeč mi je okus, ki ni presladek. Odvisno v kakšni zrelosti ga utrgaš. In tako lepih barv je. Very Happy Sladkih pa itak nimam preveč rada. Wink

Ga ne sejem več.Enostavno premalo rodi in tudi teh dwarf sort imam drugih dovolj.
Pred leti (mnogo pred Čokcem) sem imela Beaf in Jani ki sta vbistvu ista.Jaz res ne vidim in ne okušam razlike.Edinole Beaf je res veliko bolj bil roden in slajšo pulpo je imel._________________~~~~****~~~~****~~~~
copatka

Notranjka, jaz imam lahko žal samo dwarf sorte in češnjevce. Češnjevce v koritih na fasadi, dwarfe pa pod polivinilom, ki pa ni prav visok Rolling Eyes . Za sproti ga imam dovolj, češnjevčke pa tudi sušim in vlagam v oljčno olje. Za vkuhavanje ga pa itak še ogromno kupim Wink .

Ga ti mogoče tudi prodajaš?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
notranjka

copatka je napisal/a:
Notranjka, jaz imam lahko žal samo dwarf sorte in češnjevce. Češnjevce v koritih na fasadi, dwarfe pa pod polivinilom, ki pa ni prav visok Rolling Eyes . Za sproti ga imam dovolj, češnjevčke pa tudi sušim in vlagam v oljčno olje. Za vkuhavanje ga pa itak še ogromno kupim Wink .

Ga ti mogoče tudi prodajaš?

Tudi pri meni so dwarfi ob hiši,da jim je toplo
Žal pa vreme letos kaže,da bomo najbrž tudi mi primorani nabaviti kakšen zaboj paradižnika in pa upati na dolgo toplo jesen._________________~~~~****~~~~****~~~~
eta

Odgovor Napisal/-a eta »

Tako, pa je prišla plesen... Včeraj sem vse obtrgala, poškropila s sodo in molim. Prav bojim se pogledat. Pa tako lep je bil letos.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Če prav vidim, ima en paradižnik črno liso na steblu. Ne morem verjeti, tako zgodaj. Je pa to eden od dveh novosadskih jabučarjev, ki sem ju kupila, ker sem prebrala, da sicer ni kaj posebnega po okusu, da pa je nezahteven in odporen. Ostale sadike sem vzgojila sama, razen ene, "bosanca", ki je od sosede. Ona je že vrgla ven vse kupljene paradižnike, vse počrnele. Ima pa vrt zelo natrpan, okrog pa vse polno gostega grmovja in drevje. Pri meni rastejo na prepišni čistini. Še en velik šop odcvetajočih ivanjščic sem odstranila, da bo ja zračno. Upam, da mu bo lega pomagala, saj kakšnih škropljenj ne uporabljam._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori