Tajčin vrt

Odgovori
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Danes sem sadila šparglje, sejala sem por, pikirala paradižniie. Opravila sem tudi prvo košnjo trave. Z odkosom sem zastrla krompir. Posadila sem tudi drobnejše korenine od hrena insicer sem jih samo vodoravno položila v graben, kot sem videla nekje v eni oddaji. Z Organikom sem še pognojila grede s trajnicami.
Zdaj smo pa ravno naredili generalko za velikonočni zajtrk._________________Naj raste
tajci

Moj zelenjavni vrt je letos bol ubogi. Poleg voluharjev in polžev sem prejšnji vijend odkrila da inam še bramorja. Je prišel ven pogledat kdo zaliva solato v tunelu. Sem bila tako presenečena,da sem samo gledala, namesto da bi ga vsaj poskusilaj ujeti. Jaz se pa čudim, pa polže krivim, ker so izginile pravkar vzklile solatke. Polže pobiramo, voluharja kakšnega ulovim na past, sam nisem preveč spretna, mucica pritepenka je bolj spretna. Še bramorja se moram nekak lotiti, sem že gledala nematode, bo treba naročit.

Sem pa navdušena nad okrasnimi gredicami, ena je že polna. Cvetijo orlice, perunike, volčji bobi, pripravljajo se potonike, moja največja ljubezen, pa vrtnice. Vsak dan nekaj novega._________________Naj raste
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bramorja nematode menda kar uspešno odganjajo. Ker drugače je to ena huda nadloga, loti se tudi večjih sadik.
tajci

Ujela sem bramorja. Z vrtno cevjo sem v njegove rove točila vodo. Kmalu je prišel pogledat kdo mu poplavlja dom. Pa sem ga zgabila, vse ostalo je zgodovina. Nekje sem prebrala, da ne mara vode. Upam, da je bil edini. Super vesela._________________Naj raste
tajci

Moj vrt se kar dobro obrašča po toči skoraj pred enim mesecem. Najslabše jo je odnesel paradižnik, paprika je naredila lepe grmičke in spet cveti. Radiči so bili majhni in so se ognili toči. Zelje, brokoli, k. zelje sem imela svoje sadikice, bučke se obraščajo, kumare sem kupila en platojček in cvetijo. Šparglji so noro odgnali in so isti kot prej.

Maline so slabe, obiram še am. borovnice, pa cvetijo mesečne jagode. Robid letos ni.

Najhuje mi je za okrasni del. Vse sem temeljito porezala. Izgleda še precej prazno. Vrtnice so pričele nastavljat popke. Cveteli bodo tudi močvirski hibiskusi, trave, sedumi.
Vse sem dvakrat pošpricala s Protifertom._________________Naj raste
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Super, da ti bodo cveteli močvirski hibiskusi. Tudi vse drugo se bo obraslo, a če že pada kaj z neba, naj bo samo dež.
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”