Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2024

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Točno to, in poleg tega jih je običajno treba kar precej izrezati.
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

muha je napisal/a:
Kapitalci so super za pogledat, za tekmovat ... a v praksi se ne obnesejo tako zelo dobro. Kot prvo, je treba plodove posebej privezovat, da se pecelj ne odtrga, kot drugo jih je na rastlini manj. Nekako se mi zdi, da je kilaža na rastlino enaka pri debelajsih in pri "normalnih", ki jih je ustrezno več gor.

Jp, podpišem! Paradajzov večjih od običajne breskve sploh ne šmirglam. Ali pa da je notri še kup zelenega - groza!

Včeraj sem dal sušit za 7 pladnjev od sušilcev datterinov. So recimo običajne velikosti, povprečno 3 cm, max 4, kot vsako leto torej. Moja frendica jih ima letos prvič in v njeni top zemlji imajo povprečno 5 cm, tudi več. Grizlja pa raje moje, ker so (seveda) okusnejši Smile
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz od debelajsov gojim samo mojega Lučota, ker mi je po okusi naboljši paradižnik, ki sem ga do zdaj probala.

Je pa res, da je zelooo pozen in tudi bolj malo rodi. Šele zdajle cveti, čeprav je že presegel višino "paradajzarke". Imam šest rastlin in trenutno samo dva drobna poldička._________________naredimo svet lepši
brbr

S čim dogojujete paradižnike v loncih, prosim lepo?

Moji imajo rumene liste (pomanjkanje dušika ?). Sem jih zalila s koprivami, guanom, pa se stsnje nič ne izoljša. Kakšnih zajedalcev nimajo..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Paradižnik v loncu na balkonu sem zalila s Specialnim tekočim gnojilom za PARADIŽNIK z mikroelementi + BIOAKTIVATOR od Agrolita._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Danes sem vstala ob 6h in najprej uredila neprehodno džunglo v večjem rastlinjaku. Potem pa sem opravila prvo letošnjo veliko bero. To je iz obeh rastlinjakov, na fotografiji manjka še 13 paradižnikov, ki v posodicah čakajo, da dam njihova semena fermentirat. Največji plodovi so največ okoli 450g, večina pa manj, ker imam tudi jaz raje srednje velike. Zunaj pa je razen predsezonskih zrel le kak plod tu pa tam.

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Plamenka, kateri je bledo rumen na skrajni desni, bolj zgoraj?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Levo zgoraj je Girl girl's weird thing ali je še kaka druga sorta na pogled takšna?
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

LPmami, tisti je bel - Lotos.
Crtj, nimam Girl girl's weird thing. Na fotografiji je Chocolate stripes ali pa Black stripes. Zelo so si podobni med seboj in na fotografiji so pomešani. Black stripes zraste precej višje kot Chocolate.
brbr

Lpmami, hvala za odgovor._________________naredimo svet lepši
Odgovori