Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Pozdrav Aye-Aye.
Konkurenca je vedno dobrodošla. Sem pa vseeno šel ponovno preveriti na moj priloženi fot podobnost .Je očitno tvoj sadež, saj bi bila opcija in bi bil moj fot in bi po naročilu lahko kakšen "GRINGO" predelal ozadje. Laughing
Torej ni bilo potrebno "Žogic iz PVC" ,ki so za zamrzovanje za spreminjanje oblike ali pa?
lp. Vinkoz
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

ne ne, pri meni narava poskrbi za vse Cool če že, bi takšne srčaste gojila Laughing
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Asiminaši pozdravljeni. Zaiteresiran bi bil za par semen asimine.

Posajeno imam sorto Prima, ki ima dve, tri veje, katere bodo za odrezati. Letos, najkasneje prihodnjo jesen/pomlad, zgolj kot vzgoja krošnje. Želel bi si vzgojiti še kakšno podlago in poizkusiti s cepljenjem.
Moja sadika sicer ima nastavljen en generativni brst in tako lahko čakam na seme še vsaj dve leti, nato še vsaj leto za podlago, rez pa bi rad opravil preje.
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Juglans, kolikor sem seznanjen z vzgojo asimin, le teh nič kaj ne obrezujemo.
Tudi pri meni so prve veje bile dokaj nizko, vendar se je to kasneje vse dvignilo in nastaje lepa krošnja. Je oblika nekoliko drugačna, kot pri ostalih s škarjami oblikovanih drevesih, vendar je lepa. Tudi ni težav, da bi bila pregosta krošnja, ima svojevrstno rast in jo je škoda pohabiti. Še posebej je pa škoda teh prvih vej, ki bodo kasneje služile za ogrodje.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

@elstar; vem, verjamem, pa kljub vsemu. Od tal odganja močan poganjek, ki bo, če bo zmogel tvoril dvodebelno krošnjo. Nameniti ga cepljenju pa se mi ne zdi prevelika žrtev, ker je sicer že obstoječa zasnova krošnje, kot praviš svojevrstna in tudi že lepo zastavljena. Pa tudi nasplošno imam raje vsaj pol metra od tal "čistino", ker se mi s kosilnico enostavno ne ljubi neprestano nategovati okoli vsake veje, vejičice, ki slej ko prej konča na tleh.
Če se nečemu slabo piše, ter se tega že v naprej zavedam, poizkušam pred/medtem stvar koristno uporabiti. Vsaj poizkušam.

Drugače pa hvala za dobronamerno opazko.

Interes po semenu torej ostaja aktiven.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Če nam bo letos uspelo kakega pokonzumirat ti z veseljem prišparam koščice_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
vinkoz

Optimist----Očitno bo potrebna nočna straža glede ohranitve koščic Asimin.Opcija je tudi Video nadzor- Infra.Kje je predvidena konzumacija.Na srečanju? Ta sadež me posebno mika, a je kaj izrednega po okusu?
Shocked
lp. vinkoz
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Davisa, ki sta mi odpadla pred časom sem pokonzumiral ta vikend, sicer sta bila kar dobrega okusa, a seme se ni razvilo do konca-verjetno zaradi pomanjkanjna vode.
Prima je oba plodova obdržala; in moram reči, da je eden tudi zelo lepo okrogel.
Sunflover sem danes malo preverjal, a se še ne mehča._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Včeraj sem bil v vrt..
En sadež sanflover(cepil vinko) je po osončeni strani mehak po senčni trd, ostali (divjaki) tridi ko kamen!Očitno ne bom mel kaj nost na srečanje, boš pa do mene pršu..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
vinkoz

Optimist je napisal/a:
Včeraj sem bil v vrt..
En sadež sanflover(cepil vinko) je po osončeni strani mehak po senčni trd, ostali (divjaki) tridi ko kamen!Očitno ne bom mel kaj nost na srečanje, boš pa do mene pršu...

Optimist- Saj vidiš, pri meni brez heca ne gre. Laughing Tudi moje DAVIS in OVERLESSE- pomladansko cepljenje lepo rastejo, bom pa pustil tudi par sejančkov brez cepit.
No, meni je včeraj odpadel zadnji plod, nekaj je predelanih v marmelado.Problem je drugje-Če se bo nadaljevalo to vreme, bo asimina ponovno cvetela, saj je mnogo cvetov že na pol odprtih, kar nikakor se ne bi smelo dogajati do naslednje pomladi. .Bomo naslednje leto opazovali samo listje namesto plodov..
Juglans- kaj se trudiš s kostmi za vzgojo asimin.Mi bolj "NOVI" na forumu pa mečemo skoraj proč sejančke.
lp. Vinkoz
Odgovori