Kavni nadomestki
-
- Prispevkov: 4662
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
- Plamenka
- Prispevkov: 9645
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
Tole je recept za belo kavo iz postonjske porodnišnice. A zame je preveč mleka. Bolj mi je všeč razmerje 1:1 in seveda nič sladkorja.
https://www.bibaleze.si/novice/recept-za-kavo-iz-porodnisnice-postojna.html
https://www.bibaleze.si/novice/recept-za-kavo-iz-porodnisnice-postojna.html
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17488
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
Precej močna je v osnovi tale postojnska kava, zato verjetno več mleka. In prilagojena porodnicam ter zbujanju laktacije.
mfranc: okus je zelo odvisen tudi od tega, koliko žličk boš dal za eno skodelico. Instant kave mi pa ne sedejo, vse so nekako sintetičnega okusa. Pa še tisti obred kuhanja kave bi mi manjkal.
mfranc: okus je zelo odvisen tudi od tega, koliko žličk boš dal za eno skodelico. Instant kave mi pa ne sedejo, vse so nekako sintetičnega okusa. Pa še tisti obred kuhanja kave bi mi manjkal.
- Lpmami
- Prispevkov: 8507
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Franckovo kavo s Kneippom in cikorijo pijem za zajtrk z veliko mleka, kot belo kavo. Mi od nekdaj zelo paše, mogoče zato, ker imam težave z jetri in inulin v cikoriji ugodno vpliva na njihovo delovanje.
Ni mi pa to nadomestek za pravo kavo. Pri tej mi je najbolj všeč aroma in okus.
Ko sem pred leti imela pretres možganov, mi po njem ni več prijal ne alkohol ne kofein. Začela sem piti brezkofeinsko kavo, ki jo skuham kot turško. In uživam v aromi in okusu, pa tisti obred, ko pristavim za kavo, tudi ostane._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadjeNazadnje urejal/a lpmami 03 Maj 2024 10:08; skupaj popravljeno 1 krat
Ni mi pa to nadomestek za pravo kavo. Pri tej mi je najbolj všeč aroma in okus.
Ko sem pred leti imela pretres možganov, mi po njem ni več prijal ne alkohol ne kofein. Začela sem piti brezkofeinsko kavo, ki jo skuham kot turško. In uživam v aromi in okusu, pa tisti obred, ko pristavim za kavo, tudi ostane._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadjeNazadnje urejal/a lpmami 03 Maj 2024 10:08; skupaj popravljeno 1 krat
-
- Prispevkov: 4662
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
Juglans, tole tvoje je že prava gurmanska zadeva - no, bom vztrajal pri fundamentih, oziroma osnovah, saj sem res totalni analfabet, kar se nadomestkov tiče.
Pa še lpmami mi je dala delo, berem o brezkofeinski kavi, in vidim da jo hvalijo 300 na uro!
Sicer pa moram v tele začetke vključiti še preostalo pravo kavo. Jo bom poskusil dodajati kot začimbo, he, he.
Muha, seveda, pri pravih kavah, če so res kvalitetne, prideš z dodajanjem žličk od češpljeve vode do nirvane
Bom to poskusil tudi z nadomestki._________________mfranc
Pa še lpmami mi je dala delo, berem o brezkofeinski kavi, in vidim da jo hvalijo 300 na uro!
Sicer pa moram v tele začetke vključiti še preostalo pravo kavo. Jo bom poskusil dodajati kot začimbo, he, he.
Muha, seveda, pri pravih kavah, če so res kvalitetne, prideš z dodajanjem žličk od češpljeve vode do nirvane
Bom to poskusil tudi z nadomestki._________________mfranc