Elektrika po novem

crtj-admin
Site Admin

Elektrika po novem

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Odpiram ločeno temo o novih izračunih elektrike. V "Kavici za dobro jutro" bi se preveč izgubilo.
Tu si lahko delimo svoje ugotovitve, praktične izkušnje, povezave na zanimive članke, oddaje.

muha je napisal/a:
muha je napisal/a:
Jaz se bom pozabavala z novim izračunom elektrike. Kdaj in kako bo najprimerneje vključiti velike porabnike energije. Confused Rolling Eyes Confused No, stari termini nižje tarife so še vedno najcenejši. Ostalo so pa dodatni "cukrčki".
Aja, sobote, nedelje in prazniki : NE BO NAJCENEJŠA ELEKTRIKA VES DAN kot doslej! Ugotoviti moram še, ali soboto štejejo med dela prost dan ali med delovni? Dogovorjeno moč in presežno moč bom zaenkrat pustila ob strani. Confused Rolling Eyes Confused Rolling Eyes Bom videla, kaj se bo pokazalo v praksi.

https://sodo.si/sl/nov-obracun-omreznine
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lpmami: hvala! Very Happy Res bo tukaj bolje

copatka je napisal/a:
E-uprava: Delovni dnevi se štejejo vsi dnevi razen sobote in nedelje.
pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Odgovor Napisal/-a pika99 »

Naj omenim samo še, da se te objavljene ure ne spreminjajo s spremembo zimskega / letnega časa.
To pomeni, da je v času od konca marca do konca oktobra (sedaj) vse zamaknjeno za eno uro naprej.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Pri tistih, ki imamo na daljavo krmiljene števce, ni težav. Števci so sproti prilagojeni na zimski ali letni čas. Ni nam treba nič preračunavati.

Drugo pa je in bo pri ročno upravljanih števcih. Tam je in verjetno bo prihajalo do zamikov (kot doslej), saj ne bodo elektro delavci dvakrat letno letali naokoli in jih ponastavljali.
pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Odgovor Napisal/-a pika99 »

Super, hvala ti muha za dodatno pojasnilo!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Sploh si pa ne predstavljam, ali stare, ročno upravljane števce sploh lahko priredijo na toliko različnih ur Question Pa enotarifni števci Question Ali pa bodo v najkrajšem času vse te zamenjali z novimi, daljinsko vodenimi Question

Zanimivo bo spremljati dogajanje na terenu.

In še eno vprašanje: Pišejo, da se spremembe nanašajo le na omrežnino (tam okoli polovice računa, če se ne motim), kaj pa strošek same elektrike? Bo ta obračunavana še vedno po starih merilih Question
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tole shemo je ena objavila na FB. Zdi se mi bolj pregledna od tabele, ki sem jo našla na spletu. Menda naj bi dobili tudi neko brošuro, mi je še nismo, razen če je s tem mišljeno nekaj malega na 4 listih z naslovom Omrežje zelene prihodnosti za pravičnejše obračunavanje omrežnine.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Same ure mi niso povedale kaj dosti, pa sem se malo poigrala s ceno po urah

Upam, da sem jih prenesla prav. Kakorkoli, oktobrski račun bo "prehoden", pravi udarec bo zadal šele novembrski. Ure, ki bodo oktobra obračunane po 0,88 €, bodo od novembra do februarja po 3,61 € !

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Še sem vrtala naprej za podatki.

Torej, če prav razumem, je cena omrežnina na mesečno na prijavljeno priključno moč.

Cena samega električnega toka ostaja po starem. Po grobem izračunu za nas naj računi niti ne bili kaj dosti višji kot doslej. No, počakajmo pa bomo videli.
Odgovori

Vrni se na “Čvek”