Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Octovec (Rhus typhina)
Dajmar, res lepi izdelki. Zaupaj mi, ali les octovca stružiš svežega, ali ga najprej posusiš? Ali izdelke potlej opariš, da ne pokajo? Se mi zdi, da je suh les octovca precej lahek in najbrž so tudi skledice, ki si jih naredil, precej lažje od drugih._________________Vam povem vljudno ali po resnici?
Svežega na polizdelek,debeline 1,5 do 2cm, premažem z belim mizarskim lepilom, da zaprem pore in se les počasi suši in ga pozabim za leto ali dve.
Včasih pa tudi klade namažem in potem čakam da se posuši. Za lažjo predstavo.
Les octovca je redek in lato lahek in zahteva zelo ostra dleta ali pa več brušenja . Pravi leso strugarji to znajo. Sam pa sem samouk z veliko volje.
Včasih pa tudi klade namažem in potem čakam da se posuši. Za lažjo predstavo.
Les octovca je redek in lato lahek in zahteva zelo ostra dleta ali pa več brušenja . Pravi leso strugarji to znajo. Sam pa sem samouk z veliko volje.