Vrečke za shranjevanje semen

crtj-admin
Site Admin

Vrečke za shranjevanje semen

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Neki dan sem si vzela čas in iz natron papirja naredila nekaj škrničeljčkov za shranjevanje semen (no ja, večje so tudi za razne čaje). V ospredju so po sistemu kuvert, tiste v ozadju pa kot klasični papirni škrniceljci, le da so proti njim mnogo manjši.

Sila preprosta izdelava, ki služi svojemu namenu. Sama sem jih sicer opremila z štempiljkami za napise na prvi strani, da so nekako bolj poenotene. Nekatere so večje, druge manjše.
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Zelo so lepe.
Jaz imam najraje tiste zip vrečke od našega člana ?. Da vidim kaj je notri in gor napišem z alkoholno tuško pa je. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Sanjarka Ana, lepe so, kje pa tako štampiljko dobiš, ali jo tudi narediš? Very Happy
Sanjarka Ana

Ne A.A. - nisem je naredila sama. Za kaj takšnega nimam ravno veliko potrpežljivosti, pa tudi verjetno ne dovolj natančne roke. Je kar kupljena.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Kje pa je kupljena? Je namreč sila koristna stvar!
Pa krasne vrečke imaš, včasih sem jih tudi sama izdelovala, preden sem 'presedlala' na zip vrečke.
Ker se moja zbirka semen stalno spreminja, se mi jih enostavno več ni splačalo delati, ker sem potem vse trdo delo morala zavreči skupaj s kako izvrženo sorto zelenjave..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Sanjarka Ana

Ivčk je napisal/a:
Kje pa je kupljena? Je namreč sila koristna stvar!

Se ne spomnim več, ker je to že kar stara zadeva. V eni od teh ustvarjalnih običajnih trgovin. Mogoče Antus ali pa še prej v eni takšni trgovinici v Lescah(mislim, da se imenuje Race). Res ne vem Embarassed Je kompletek večih okvirčkov in ta uporabljen je nekako najbolj všečen meni.

Zip vrečke so seveda še kako praktične. Tudi sama jih imam v enih 5 različnih velikostih. Vendar mi za tako ne potegnejo. Meni, seveda.
Sanjarka Ana

Pozabla Confused Bom pogledala v teh dneh pri Racetu. Je treba v mesto.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Zelo poceni in zadovoljiva zadeva za shranjevanje semen so tudi filter vrečke za čaj.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Za kratkorčno shranjevanje (do tri sezone) so filter vrečke super, tudi če semena niso še povsem suha, je hranjenje v njih idealno.
Za dolgoročno pa si želimo, da semena vsaj nekaj vlage zadržijo v sebi in 'živijo' z upočasnjenim ritmom, za to so najbolj primerne zip vrečke, ki so skoraj (ne pa 100%) nepredušne in zadržijo potrebno vlago. Tako ohranimo vitalnost semen nekaj sezon dlje..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Odgovori

Vrni se na “Ustvarjalne ideje”